Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Jaguar Land Rover je poročal o rekordni letni prodaji

Jaguar Land Rover je poročal o rekordni letni prodaji
January 09
08:48 2018

Največji britanski proizvajalec avtomobilov, Jaguar Land Rover (JLR) je sporočil, da so v lanskem letu dosegli nov prodajni rekord. Pri družbi so sporočili, da jim je uspelo prodati 178,601 avtomobil znamke Jaguar, kar je 20 odstotkov več kot leto pred tem in 442,508 vozil Land Rover, kar je 2 odstotka več kot leto pred tem.

Prodaja družbe se je sicer od leta 2009 potrojila. Dejali so da je to že sedmo zaporedno leto visoke rasti prodaje, ki je posledica vpeljave novih modelov in večje uporabe čistejših dizelskih in bencinskih motorjev.

Tesla objavila nove zamude pri proizvodnih ciljih za Model 3

Pri Jaguraju so videli močno povpraševanje po modelih F-Pace, XE in XF medtem, ko je bil pri Land Roverju najbolj prodajan model Discovery Sport, ki so ga prodali v 126,078 kosih.

Družba je dejala, da je pomagala rastoča prodaja na Kitajskem in v ZDA izravnati, kar so opisali kot "težke tržne razmere" na evropskih trgih. Kitajska je bila v letu 2017 za družbo najpomembnejši trg, saj so tam prodali 146,399 vozil, oziroma 23 odstotkov več kot leto pred tem.

Vodja prodaje pri družbi Andy Goss je dejal: "Spet nam je ba letni ravni uspelo doseči rast prodaje. Vseeno pa se na ključnih trgih kot je britanski, srečujemo s težkimi časi, saj je prizadeto zaupanje potrošnikov, vedno višje pa so tudi dajatve."

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce