Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Japonska družba Takata naj bi bila pred stečajem

Japonska družba Takata naj bi bila pred stečajem
June 16
06:40 2017

Japonski izdelovalec avtomobilskih delov Takata je sporočil, da se pripravlja na stečaj, potem ko je prišlo zaradi njihovih nepravilno delujočih varnostnih blazin do največji odpoklicev vozil v zgodovini avtomobilske industrije. Prošnjo za stečaj bi lahko vložili že naslednji teden , tako na Japonskem, kot v ZDA, kjer imajo svojo podružnico, hkrati pa so dejali, da iščejo kupca za prevzem družbe.

Delnice Takate so zaradi novice začasno umaknili iz trgovanja na borzi v Tokiju. Takato sicer čaka na milijarde evrov dolgov zaradi odpoklica. Doslej je bilo po vsem svetu odpoklicanih približno 100 milijonov Takatinih varnostnih blazin, ki se lahko sprožijo z smrtonosno silo in pri tem z šrapneli zadenejo potnike.

So vse bolj pametni, mi pa vse bolj ‘neumni’ in odvisni?

Nepravilno delujoče zračne blazine so povezane z vsaj 10 smrtnimi žrtvami in več kot 100 poškodbami po vsem svetu.

Verjetno še več tožb

Japonski časopis Nikkei ocenjuje, da čakajo družbo pravne obveznosti v višini več kot 8 milijard evrov. Takata sicer ni komentirala poročil na Japonskem o skorajšnjem bankrotu družbe. Družba je dejala, da so v pogovorih z potencialnim kupcem iz ZDA, izdelovalcem avtomobilskih delov, Key Safety Systems. Slednja družba, bi lahko v okviru načrta za prestrukturiranje kupila nekaj od njihovih sredstev.

V januarju je Takata pristala na plačilo milijardo dolarjev kazni v ZDA , zaradi prekrivanja nevarnih pomanjkljivosti njihovih eksplozivnih varnostnih blazin. Hkrati so priznali tudi krivdo za eno kazensko odgovornost.

Podjetje je moralo plačati 25 milijonov dolarjev kazni, 125 milijonov dolarjev odškodnine poškodovanim zaradi njihovih varnostnih blazin in 850 milijonov dolarjev avtomobilskim družbam, ki so njihove izdelke uporabljale. Vseeno se družba sooča z možnostjo dodatnih tožb.

Odpoklic je prizadel večino velikih proizvajalcev avtomobilov, vključno z General Motorsom in Volkswagnom. Honda, ki je bila ena od največjih Takatinih strank je bila najhuje prizadeta. Tako so morali odpoklic svojih priljubljenih modelov Accord in Civic prvič izvesti že v letu 2008.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce