Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Japonska gospodarska rast je bila popravljena navzgor

Japonska gospodarska rast je bila popravljena navzgor
June 08
06:31 2016

Uradni podatki objavljeni danes so pokazali, da je japonsko gospodarstvo v prvem četrtletju namesto prvotno ocenjenih 1,7 odstotka na letni ravni raslo po 1,9 odstotni stopnji. Revidirana številka je v skladu z ocenami analitikov.

Trgi v Tokiju so sicer ob začetku trgovanja izgubljali na vrednosti, saj so boljši podatki o BDP-ju zmanjšali možnost sprejema dodatnih stimulacijskih ukrepov iz strani japonske vlade.

ZDA maja z najmanj novo ustvarjenimi delovnimi mesti v zadnjih petih letih

Indeks Nikkei 225 je tako izgubil 14,3 točke, medtem ko je indeks Topix posloval brez sprememb.

Višji strateg pri družbi Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities, Šuji Tonouči je dejal: "Popravek navzgor je zelo majhen in, ko izključite še vpliv zaradi prestopnega leta, rast ni tako močna. Hkrati pričakujemo, da se bo rast v tekočem četrtletju upočasnila. Vlada bi se morala osredotočiti na ukrepe za pomoč delavcem z nizkimi prihodki, a poraba bi lahko zrasla za manj, če se bo vzdušje med potrošniki poslabšalo."

Preostali trgi v Aziji so danes pred objavo kitajskih podatkov o trgovinski izmenjavi, ki naj bi pokazali na nadaljnjo šibkost drugega največjega gospodarstva na svetu, poslovali z mešanim uspehom.

Kitajski izvoz naj bi se tako po napovedih analitikov maja skrčil za 4 odstotke.

Južnokorejski borzni indeks Kospi je danes posloval brez sprememb, medtem ko sta tako novozelandski indeks NZX 50, kot avstralski indeks ASX200 pridobila 0,3 odstotka.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce