Finančni trgi

Prispevki

Japonske delnice so danes prvič po štirih dneh zabeležile rast

Japonske delnice so danes prvič po štirih dneh zabeležile rast
September 03
08:32 2015

Japonski borzni indeks Nikkei je prvič v po štirih dneh, trgovalni dan zaključil z pozitivno rastjo, k čemur je najbolj pripomogla včerajšnja rast delnic na Wall Streetu.

Ameriške delnice so čez noč končale dvodnevni trend izgubljanja vrednosti in okrevale po torkovih strmih padcih, ko sta indeksa S&P 500 in Dow Jones izgubila skoraj 2 odstotka vrednosti.

Navzgor popravljeni podatki o ameriški produktivnosti so pred poročilom o delovnih mestih, ki bo objavljeno v petek , dvignili razpoloženje med vlagatelji, ki jih je pretreslo upočasnjevanje rasti na Kitajskem.

Kitajska se je odločila za devalvacijo juana

Glavni japonski borzni indeks Nikkei 225 je tako dan zaključil 0,5 odstotka višje, pri vrednosti 18,182.39 točke.

Kitajski trgi so danes in jutri zaradi praznika v spomin zna konec druge svetovne vojne zaprti.

Preostala Azija v rdečem

Avstralski borzni indeks S&P/ASX 200 je dan zaključil 1,3 odstotka nižje pri vrednosti 5035,70 točke. Največ, kar 24 odstotkov so danes, potem ko so objavili načrte za veliko zadolževanje, izgubile delnice verige veleblagovnic Myer Holdings.

Delnice v Južni Koreji so obdržale enako ravnen kot včeraj, potem ko so bili revidrani podatki o rasti, v skladu z predhodnimi ocenami izdanimi v juliju.

Gospodarstvo je v drugem četrtletju raslo za sezonsko prilagojenih 0,3 odstotka, medtem ko je medletna rast dosegla 2,2 odstotka.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce