Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Južnokorejski turizem trpi zaradi Kitajske prepovedi

Južnokorejski turizem trpi zaradi Kitajske prepovedi
July 12
06:55 2017

Južnokorejska turistična organizacija se boji, da se bo število turistov močno zmanjšalo, saj je začel diplomatski spor z kitajsko kazati svoje zobe. Korejska turistična organizacija je tako napovedala, da bi lahko letos državo obiskalo 4,7 milijona manj turistov kot v letu 2016, kar predstavlja skoraj 27 odstotno znižanje obiska.

Azijske delnice so nov trgovalni teden začele pozitivno

Kitajska je potovalnim agencijam prepovedala prodajo paketnih potovanj v Korejo, kar je znak protesta, ker je Seul dovolil postavitev ameriškega sistema protiraketne obrambe. Obiskovalci iz Kitajske so sicer lani predstavljali skoraj 47 odstotkov vseh turistov v Južni Koreji.

"Dolgotrajna recesija"

Število turistov je v prvih dveh mesecih letošnjega leta zabeležilo dvomestno rast, a je nato vsak naslednji mesec prinesel le zmanjšanje obiska. Še posebej slab je bil maj, ko se je število prihodov glede na enako obdobje lani znižalo za kar 34,5 odstotka in je prvič po letu 2015 in epidemiji virusa MERS, padlo pod milijon.

"S trenutnim trendom bi lahko turistična industrija Južne Koreje zapadla v dolgoročno recesijo," je dejal neimenovani predstavnik korejske turistične organizacije.

Prepoved skupinskih izletov je bila uveljavljena potem ko se je ameriška vojska v Koreji odločila za postavitev naprednega protiraketnega sistema THAAD. Sistem, ki naj bi državo varoval pred Severnokorejskimi raketami kratkega dometa, je sprožil veliko kritike iz strani Kitajske, ki trdi, da lahko močan radar sistema poseže globoko na njihovo ozemlje.

Čeprav ZDA trdijo, da gre za izključno obrambno orožje, pa so Kitajci prepričani, da spodkopava varnost v regiji.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce