Finančni trgi

Prispevki

Kaj pa če pokojninska reforma pade?

Kaj pa če pokojninska reforma pade?
May 05
06:49 2011

Če bodo volivci na referendumu zavrnili pokojninsko reformo, vlada že načrtuje sprejem varčevalnih ukrepov.

Svetlik: Stroški padca reforme bi presegli 300 milijonov evrov. Sindikati: Svetlik zastrašuje.

Po izračunih bi neposredni stroški ob padcu pokojninske reforme presegali 300 milijonov evrov, je po delovnem posvetu vlade povedal minister za delo Ivan Svetlik.

Vlada je sicer na posvetu razpravljala tudi o problematiki plač in zaposlovanja v javnem sektorju v luči priprave rebalansa letošnjega proračuna.

Zakon, ki bo interveniral na področju porabe javnih sredstev ob morebitnem padcu pokojninske reforme, ministrstvo za finance še pripravlja. Naredili so izračune in ocene, zdaj pa bodo morali podati predloge, na katerih postavkah ter kako varčevati, je novinarjem po posvetu povedal minister Svetlik.

Več na Zurnal24.si

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce