Finančni trgi

Prispevki

Katere nepremičnine v Sloveniji se prodajajo za več kot milijon evrov

Katere nepremičnine v Sloveniji se prodajajo za več kot milijon evrov
July 10
09:30 2015

V Sloveniji je na prodaj okoli 80 prestižnih stanovanjskih hiš, ki jih njihovi lastniki cenijo na več kot milijon evrov. Večina jih stoji v Ljubljani in na Obali. Katere so najdražje in kaj ponujajo?

Po podatkih največjega slovenskega nepremičninskega portala nepremicnine.net najdražja stanovanjska vila stoji v ljubljanski elitni soseski Rožna dolina. Na prodaj je za 3,8 milijona evrov. Gre za staro meščansko zgradbo iz leta 1921, ki je bila pred tremi leti temeljito preurejena v ekskluzivno vilo. Na 520 kvadratnih metrih stanovanjske površine, ki se razteza čez štire etaže, je na voljo osem spalnic in pet kopalnic, zunaj pa je dobrih tisoč kvadratnih metrov vrta s podzemno garažo.

Katere nepremičnine se v Sloveniji prodajajo najbolje in kaj kupce najbolj zanima?

"V omenjeni vili živi najemnik in vila se skupaj z njim prodaja že okoli osem mesecev," pove Predrag Todić iz nepremičninske agencije Ljubljana nepremičnine, ki hišo prodaja. O povpraševanju in ceni ne želi veliko govoriti, potencialne kupce pa vidi v diplomatskih predstavništvih in tujih korporacijah. Ne verjame, da bi kupec lahko bil Slovenec, četudi ima denar. Se pa po njegovih besedah da pri tako dragih nepremičninah izpogajati za od 10 do 20 odstotkov nižjo ceno.

Več si preberite na Siol.net

About Author

Tuji mediji

Tuji mediji

Zanimivi prispevki drugih medijev v Sloveniji.

Related Articles