Finančni trgi

Prispevki

KFC uradno potrdil prihod v Slovenijo in 35 delovnih mest

KFC uradno potrdil prihod v Slovenijo in 35 delovnih mest
November 28
08:57 2017

Ameriška veriga s hitro prehrano Kentucky Fried Chicken (KFC) oziroma njihov evropski nosilec licence Amrest s sedežem v Varšavi je danes tudi uradno potrdil, da omenjena veriga prihaja na slovenski trg. Še pred koncem leta bodo prvo restavracijo odprli na avtocestnem počivališču Dobrenje med Mariborom in Šentiljem. Delo bo dobilo 35 ljudi.

Kot so danes sporočili iz podjetja, bo imela povsem nova restavracija na meniju vse njihove značilne jedi, med drugim piščanca, narejenega po 70 let starem originalnem receptu, priljubljene hrustljave perutničke in sendvič, ki so ga pred kratkim poslali celo v vesolje.

FED pričakuje skorajšnji dvig obrestnih mer

Po besedah regionalnega direktorja KFC Tamasa Fukciusa pri njih sveže piščančje meso dobavljajo v restavracije dva do trikrat tedensko, nato ga lastnoročno panirajo in pripravijo v restavracijski kuhinji.

Sicer pa bo prvi KFC v Sloveniji zagotovil 35 delovnih mest, nekatera so še odprta. "Želimo si, da mladim omogočimo spodbudno okolje za razvoj njihovih kariernih ambicij. Članom naše ekipe dajemo možnost svobodnega odločanja in priložnost za hiter razvoj skupaj z blagovno znamko," pravi glavni menedžer Mirza Ibračević.

Ob tem se v KFC veselijo tudi sodelovanja z lokalno skupnostjo, saj kot družbeno odgovorno podjetje iščejo možnosti za uvedbo dobrodelnih programov v Sloveniji, podobno kot to počnejo na Madžarskem, kjer so prav tako dejavni.

Kentucky Fried Chicken je vstop v Slovenijo napovedal že pred leti, a se takrat to ni zgodilo. Zdaj prihaja preko AmResta, ki deluje od leta 1993 in trenutno upravlja še z več drugimi globalnimi franšizami kot so Pizza Hut, Burger King, Starbucks in La Tagliatella.

V 14 državah ima že okoli 1450 restavracij s hitro in drugo prehrano z okoli 30.000 zaposlenimi. Samo v prvem polletju letos so odprli 36 novih restavracij, prihodke v primerjavi z enakim obdobjem lani pa povišali za 27 odstotkov na 295 milijonov evrov.

KFC je uveljavljena ameriška veriga hitrih restavracij s sedežem v Louisvillu v zvezni državi Kentucky. Po vsem svetu ima že več kot 18.000 restavracij. Gre za drugo največjo prehransko verigo za McDonaldsom in sodi v lastniški krog še dveh znanih verig Pizza Hut and Taco Bell. Njen začetnik je bil Harland Sanders, ki je v času velike depresije s prodajo ocvrtih piščancev začel v obcestni restavraciji v Corbinu.

Vir: STA

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce