Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Kibernetski ponedeljek je postal največji spletni nakupovalni dan v ZDA

Kibernetski ponedeljek je postal največji spletni nakupovalni dan v ZDA
December 01
06:55 2020

Kibernetski ponedeljek naj bi postal največji spletni nakupovalni dan v ZDA, saj je bilo zaradi pandemije kitajskega virusa število potrošnikov, ki so nakupe opravili prek spleta rekordno. Tako je bilo za praznične nakupe porabljenih kar 11,4 milijarde dolarjev.

Robustne številke o prodaji prihajajo kljub skoraj dva meseca dolgemu obdobju popustov, odkar so pri Amazonu oktobra oragnizirali svoj "Prime" dogodek, saj si skušajo trgovci povrniti izgubljene posle zaradi zaprtja trgovin in trgovskih centrov, ki so bili posledica pandemije kitajskega virusa.

Po ocenah družbe Adobe Analytics, naj bi bi letošnji zaključek razprodaj ob koncu tedna zahvalnega dne trgovcem prinesel med 10,8 in 11,4 milijarde dolarjev.

Globalne delnice po rekordni rasti danes z počitkom

Kljub temu, da je ocena nižja od prejšnjih predvodevanj za kar 12,7 milijade dolarjev prodaje, pa še vedno močno presega lanskih 9 milijard dolarjev spletne prodaje za črni petek, kot tudi lanske prihodke kibernetskega ponedeljka, ki so znašali 9,4 milijarde dolarjev.

Hkrati bodo potrošniki zelo verjetno nadaljevali s to porabo, je dejala direktorica družbe Adobe Digital Insights, Tylor Schreiner.

"Medtem ko so pandemija kitajskega virusa, goljufije na volitvah in negotovost glede spodbujevalnih paketov, vplivali na vedenje potrošnikov pri nakupovanju, je letošnje leto, ko gre za elektronsko poslovanje brez primere, zato pričakujemo nadaljevanje rekordne prodaje elektronskega poslovanja, vse do božiča," je v izjai dejala Schreinerjeva.

Po podatkih družbe Adobe so bili med najbolj prodajanimi izdelki hoverboardi, televizije znamk LG in Samsung, Applove AirPodi in ure, ter konzole Nintendo Switch.

Amazon, ki je eden od največjih zmagovalcev pandemije kitajskega virusa, ki je privedla do premika nakupovanja v fizičnih trgovinah, med dnevom ni imel večjih tehničnih težav.

Pri družbi so morali zaradi povečanega prometa zaposliti na stotisoče novih delavcev, da bi zadostili povpraševanju po dostavi na dom med pandemijo. V tretjem četrtletju so se tako njihovi prihodki povečali za 37 odstotkov na 96,1 milijarde dolarjev.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles