Finančni trgi

Prispevki

Kitajska bo gradila želežniške proge tudi v Afriki

Kitajska bo gradila želežniške proge tudi v Afriki
May 12
06:48 2014

V Kenijski prestolnici Nairobi je bil včeraj podpisan formalni dogovor o izgradnji nove želežniške proge v Vzhodni Afriki, ki bo narejena s pomočjo Kitajskega kapitala.

Proga bo potekala iz kenijskega priobalnega mesta Mombasa, do prestolnice Nairobi, razširila pa se bo tudi prek Ugande v Ruando in Južni Sudan.

V Keniji bo novo proga nadomestila obstoječo staro ozkotirno progo, ki jo je pred več kot 100 leti zgradila britanska kolonijalna oblast.

Kitajska naj bi financirala 90% stroškov pri prvi stopnji izgradnje, ki jih bodo opravila kitajska podjetja, stala pa naj bi 3,8 milijarde dolarjev.

Gradbena dela na progi standardne širine, na bi se po ocenah začela v letošnjem oktobru, 610 kilometri odsek, ki se bo raztezal od obale do prestolnice Nairobi pa naj bi bil končan do začetka leta 2018.

Kako blizu zloma je kitajsko gospodarstvo?

"Cena prevoza ljudi in blaga preko naših meja se bo drastično znižala," je po podpisu pogodbe na tiskovni konferenci dejal, Kenijski predsednik Uhuru Kenyatta.

Predsednik Kenyatta je predtem dejal še, da bo nova proga znižala ceno transporta tone blaga, iz trenutnih 20 dolarskih centov, na samo 8.

"Ta projekt dokazuje, da obstaja enakovredno sodelovanje in vzajemne koristi med Kitajsko in vzhodno afriškimi državami, želežnica pa predstavlja zelo pomemben del razvoja prometne infrastrukture," je dejal kitajski premier Li Kekjang.

Za glavnega izvajalca del je bila imenovana hčerinska družba, kitajskega podjetja, China Communications Construction Co.

V skladu z pogoji dogovorjenimi v sporazumu, bo Kitajska banka Eximbank zagotovila 90% vseh sredstev za dokončanje prve faze proge , preostali delež pa bo prispevala Kenijska država. Ko bo končana prva faza projekta, pa naj bi po načrtu začeli tudi z izgradnjo povezav, z drugimi državami v regiji.

Obstoječo progo so začeli graditi v Mombasi leta 1895, do leta 1899 je dosegla prestolnico Nairobi, do obale Viktorijinega jezera pa so prišli leta 1901. Med gradnjo je zaradi slabih razmer (malarija, griža in druge nevarne bolezni) umrlo vsaj 2,000 delavcev.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce