Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Kitajska “šokirana” nad potezami ZDA v trgovinski vojni

Kitajska “šokirana” nad potezami ZDA v trgovinski vojni
July 11
06:44 2018

Kitajska je dejala, da je "šokirana" potem, ko so ZDA napovedale uvedbo svežih uvoznih dajatev, ki bi zaostrile trgovinsko vojno med državama. ZDA so tako sporočile, da bi lahko za dodatnih 200 milijard dolarjev izdelkov obdavčili že do septembra.

Poteza prihaja le nekaj dni zatem, ko sta obe državi druga proti drugi sprejeli uvozne dajatve na 34 milijard dolarjev blaga.

Začetek trgovanja Xiaomija na borzi v Hong Kongu je razočaral

Peking je najnovejšo grožnjo Washingtona označil kot "povsem nesprejemljivo" in dejal, da bi škodovala svetu. "Obnašanje ZDA škoduje Kitajski, svetu in tudi sami sebi", je dejal predstavnik kitajskega ministrstva za trgovino.

Seznam obdavčenih izdelkov vsebuje več kot 6000 predmetov, vključno z živili, minerali in potrošniškim blagom, kot so torbice.

Javnost bo imela možnost za komentiranje seznama do konca avgusta, predenj bodo nove 10 odstotne uvozne tarife stopile v veljavo.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce