Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Kitajske delnice po spodbudnih novicah o reševanju trgovinskega spora krepko navzgor

Kitajske delnice po spodbudnih novicah o reševanju trgovinskega spora krepko navzgor
November 02
07:48 2018

Delniški trgi na Kitajskem so danes pridobili na vrednosti, potem ko je ameriški predsednik Donald Trump dejal, da se trgovinski pogovori z Pekingom "lepo pomikajo naprej". Delniški indeks Hang Seng iz Hong KOnga je tako zrasel za 3,9 odstotka, medtem ko je indeks Shanghai Composite pridobil 2,4 odstotka, okrepila pa se je tudi kitajska valuta juan.

Applove delnice kljub rekordnim dobičkom družbe z velikim popravkom navzdol

Premiki sledijo poročanju medijev, ki so poročali o napredku pri trgovinskem sporu med ZDA in Kitajsko. Novica prihaja pred ključnim srečanjem Trumpa in kitajskega predsednika Ši Jingpina na vrhu G20, ki bo potekal ta mesec. Dogodek bodo pozorno spremljali za kakršenkoli namig pri reševanju grenkega trgovinskega spora med največjima gospodarstvoma sveta.

V četrtek je predsednik Trump z svojo izjavo poizkušal zmanjšati trgovinske napetosti. "Ravnokar sem imel dolg in zelo dober pogovor s predsednikom Kitajske Ši Jingpinom. Pogovarjala sva se o številnih temah, s ključnim poudarkom na trgovini," je na tvitterju zapisal ameriški predsednik.

Predsednik Ši je po poročanju kitajskih medijev dejal, da je "zelo vesel", da se je spet pogovarjal z gospodom Trumpom in da je "zelo pomembno imeti dobre odnose s predsednikom".

Obe državi sta sicer udeleženi v vse večji trgovinski bitki, pri čemer sta obe uvedli uvozne dajatve na milijarde dolarjev vredno blago.

V petek so pri Bloombergu sporočili, da je ameriški predsednik uradnike prosil, naj začnejo pripravljati potencialni trgovinski sporazum s Kitajsko, pri čemer so navajali neimenovane vire. Ločeno je časopis South China Morning Post poročal, da se je Donald Trump ponudil za gostitelja večerje za kitajskega predsednika po vrhu srečanja G20.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce