Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Kitajski tehnološki velikan Tencent v zadnjem četrtletju z rekordnimi dobički

Kitajski tehnološki velikan Tencent v zadnjem četrtletju z rekordnimi dobički
May 17
06:16 2018

Kitajski tehnološki velikan Tencent je v treh mesecih do konca marca ustvaril rekordne četrtletne dobičke, kar je delnice družbe pognalo navzgor za več kot 5 odstotkov. Družba, ki ima v lasti priljubljeno aplikacijo za pošiljanje sporočil WeChat je na letni ravni dosegla 61 odstotno rast dobička, ki je znašal 3,1 milijarde evrov.

Tencentove spletne igre, so družbi pomagale prihodke povečati za 26 odstotkov. WeChat, ki je nekoliko podoben WhatsAppu, je tako seja največje socialno omrežje na Kitajskem. hkrati gre za pomemben vir prihodkov za družbo Tencent, čeprav ta v poročilu o zaslužku ni podala preveč podrobnosti glede tega.

Od kod prihaja denar?

Analitiki so dejali, da je prihaja večina rasti prihodkov Tencenta iz naslova igralnih aplikacij, ki jih ima družba v lasti in nakupov, ki jih uporabniki opravljajo v teh igrah. WeChat je sestavni del tega prihodka, saj Tencent to platformo uporablja kot način za pridobivanje teh iger za uporabnike.

Tesla razkrila dogovor z kitajsko družbo Tencent

Skupaj s svojo kitajsko različico Weixin, je WeChat letos prvič dosegel milijardo mesečnih uporabnikov, kar je v prvem četrtletju pomagalo pri povečanju prihodkov od oglaševanja za 55 odstotkov na 1,42 milijarde evrov.

Za primerjavo ima Facebookova aplikacija za pošiljanje sporočil WhatsApp po svetu približno 1,5 milijarde mesečnih uporabnikov.

Poleg storitev za pošiljanje sporočil in okna v spletne igre, WeChat sedaj dovoljuje tudi rezervacije taksijev, naročanje hrane ali plačilo blaga prek spleta. Trgovci za to storitev Tencentu plačujejo pristojbino.

WeChat je tudi prostor, kjer igralci iger, kot je zelo priljubljena Honor of Kings, primerjajo svoje igralne dosežke s prijatelji, kar ustvarja dodaten nivo družbenega omrežja znotraj platforme.

Tencent je dejal, da je novo ustanovljena platforma za mini igre znotraj WeChata dosegla "pomemben uspeh". "Konec marca smo odprli platformo za razvijalce iger tretjih strank in tako je sedaj uporabnikom na voljo že več kot 500 mini iger," so v izjavi zapisali pri družbi.

Prihodki družbe iz naslova drugih dejavnosti, vključno z njihovimi računalniškimi storitvami v oblaku so se v tem obdobju na letni ravni povečali za 111 odstotkov. "Rast našega poslovanja s plačilnimi rešitvami je v večinoma posledica povečanih komercialnih transakcij brez povezave in pristojbin na dvige gotovine iz strani potrošnikov," je dejala družba.

Tencent je bil leta 1998 ustanovljen v mestu Šenzen. Njihove delnice pa kotirajo na borzi v Hong Kongu.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce