Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Komisija želi 30 odstotno znižanje avtomobilskih emisij CO2 do leta 2030

Komisija želi 30 odstotno znižanje avtomobilskih emisij CO2 do leta 2030
November 09
08:52 2017

Evropska komisija je objavila predloge za zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida vozil, do leta 2030. Poteza je namenjena dodatnemu pritisku na proizvajalce, da razvijejo več hibridnih in električnih avtomobilov. Komisija želi poleg tega uvesti spodbujevalni program, s katerim bi podjetja spodbudili k izdelavi avtomobilov z ničelnimi ali nizkimi emisijami.

V skladu z načrtom bodo morali avtomobili in gospodarska vozila do leta 2025 oddajati 15 odstotkov manj ogljikovega dioksida v primerjavi z letom 2021 in 30 odstotkov manj do leta 2030. "Predlagani 30 odstotni cilj zmanjšanja za osebne avtomobile je hkrati ambiciozen in realističen," so dejali pri Komisiji.

Nissan je znižal svojo napoved za letne dobičke

Komisija je priznala, da bodo tehnične rešitve potrebne za doseganje ciljev pomenile višje proizvodne stroške, kar bo kratkoročno vodilo v višje cene vozil. Tako so izračunali, da bi imel povprečni nov avtomobil registriran leta 2030, dodatne proizvodne stroške v višini približno 1000 evrov, medtem ko bi dodatni stroški za gospodarska vozila znašali približno 900 evrov.

"A ti dodatni stroški so bistveno nižji od prihrankov pri porabi goriva, od katerih bodo imeli potrošniki korist prek celotne življenjske dobe vozila," so sporočili pri Komisiji.

"Bolj samozavestni"

Pri Komisiji so dejali, da so spodbude za proizvajalce za izdelavo več alternativnih vozil, zasnovane za povečanje konkurenčnosti EU na svetovnem trgu proizvodnje avtomobilov.

"Avtomobilska industrija EU lahko tvega izgubo tehnološkega vodstva, zlasti ko gre za vozila z ničnimi in nizkimi emisijami, pri čemer se stvari v ZDA, Kitajski, Južni Koreji in na Japonskem v tem segmentu premikajo zelo hitro," so zapisali.

Hkrati so ugotovili, da je Kitajska nedavno uvedla obvezne kvote vozil z ničnimi oziroma nizkimi emisijami za proizvajalce od leta 2019 naprej, medtem ko so nekatere ameriške zvezne države vzpostavile "regulativne inštrumente za povečanje uporabe vozil z ničnimi in nizkimi emisijami".

Evropska komisarka za notranji trg Elżbieta Bieńkowska je dejala, da je evropska avtomobilska industrija "na prelomni točki". "Da bi ohranili vodilno vlogo na svetovni ravni in za ohranitev našega okolja in javnega zdravja, mora industrija vlagati v nove in čiste tehnologije," je dodala.

V predlogu naj bi Komisija namenila do 800 milijonov evrov namenila za izboljšanje infrastrukture za napajanje, 200 milijonov evrov pa bi namenili za razvoj baterij. Z predlogom Komisije se bodo sicer morale strinjati še vlade EU in Evropski parlament.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce