Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Korejci so se spustili v boj proti virtualnim valutam

Korejci so se spustili v boj proti virtualnim valutam
January 11
07:33 2018

Južna Koreja namerava sprejeti zakon o prepovedi trgovanja z kriptovalutami, kot so Botcoin prek borznih izmenjav v njihovi državi. Pravosodni minister države je dejal, da jim virtualne valute povzročajo "veliko skrbi".

Medtem je ta teden več borz za izmenjavo kriptovalut v Seulu, preiskala policija, kot del sonde v domnevne utaje davkov. Bitcoin in preostale kriptovalute so v četrtek izgubile 10 odstotkov vrednosti, vendar je težko oceniti koliko od tega znižanja vrednosti, je posledica dogodkov v Južni Koreji.

Svetovna banka: Svetovna gospodarska rast je spet na predkriznih nivojih

Glede na nizke ravni trgovanja in dejstva, da ima te v lasti razmeroma majhno število ljudi, so postala divja nihanja vrednosti merilo, kar je pripeljalo do trditve, da je posvečanje prevelike pozornosti dviganju in spuščanju cen precej breplodno opravilo.

Pregled

Digitalne valute, kot je Bitcoin so v preteklem letu krepko pridobile na vrednosti, za kar je zaslužno veliko povpraševanje. To je vodilo v zaskrbljenost, da bodo od iger na srečo odvisni neizkušeni vlagatelji poizkušali ujeti val rasti. "Obstajajo velike skrbi glede virtualnih valut in ministrstvo za pravosodje v bistvu pripravlja zakon, ki bi prepovedoval trgovanje s kriptovalutami na bornih izmenjavah," je dejal minister za pravosodje, Park Sang-ki

Tako naj bi ministrstvo pripravljalo zakonodajo, ki bi omogočila zaprtje teh izmenjav. Med ukrepi oblasti v Južni Koreji sodi tudi hišna preiskava drugega največjega operaterja z virtualnimi valuta v državi, družbo Bithumb.

"Davčni uradniki so včeraj od nas zahtevali razkritje podatkov in drugih stvari," je za medije dejal zaposlen pri podjetju. Korejska vlada je sicer že decembra dejala, da bo natančneje preiskala borze za izmenjavo, poleg tega pa bodo sprejeli tudi ukrepe za omejitev anonimnega trgovanja.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce