Finančni trgi

Prispevki

Krkina predlagana dividenda 5,5 odstotka višja od lanske

Krkina predlagana dividenda 5,5 odstotka višja od lanske
April 12
07:49 2018

Nadzorni svet in uprava farmacevtske družbe Krka sta na sredini redni seji nadzornikov predlagala, da se delničarjem izplača dividenda v znesku 2,90 evra bruto na delnico, kar v primerjavi z lansko dividendo predstavlja 5,5-odstotno povišanje. Pripravila sta tudi celoten predlog uporabe bilančnega dobička za preteklo leto.

Izvoz v prvih dveh mesecih višji za 11,7 odstotka

Od bilančnega dobička preteklega leta v znesku nekaj več kot 169,23 milijona evrov bi za dividende tako namenili nekaj več kot 92,9 milijona evrov. Za druge rezerve iz dobička bi šlo nekaj več kot 38,16 milijona evrov, enako vsoto pa bi prenesli v prihodnje leto, je razvidno iz predloga, danes objavljenega na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Navedene zneske so izračunali ob upoštevanju stanja lastnih delnic v sredo 11. aprila. Ob objavi sklica skupščine bodo v izračunu upoštevali število lastnih delnic na dan sklica skupščine.

Delničarjem bodo omenjeni predlog posredovali na skupščini delničarjev, ki bo predvidoma 5. julija, so še zapisali v novomeški Krki.

Vir: STA

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce