Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Lego ni občutil krize in za letos načrtuje odprtje 120 novih trgovin

Lego ni občutil krize in za letos načrtuje odprtje 120 novih trgovin
September 03
06:37 2020

Med pandemijo kitajskega korona virusa je svoja vrata zaprlo mnogo trgovin, a to ni primer pri Legu, kjer so se odločili, da bodo letos odprli 120 novih trgovin po vsem svetu. Danski izdelovalec igrač je tako sporočil, da imajo njihove specializirane trgovine trdno prihodnost, kljub temu, da se število nakupovalcev na ulicah zmanjšalo in so v trgovinah sprejeli omejitve zaradi socialnega distanciranja.

"Ko so se naše trgovine po karanteni spet odprle, smo imeli pred njimi čakalne vrste," je dejal direktor družbe Niels Christiansen. "Ljudem v naših trgovinah ponujamo izkušnjo z blagovno znamko, ki je zunaj njih ne moremo ponuditi."

Najava prihaja potem, ko je družba sporočila, da je v prvi polovici letošnjega leta ustvarila prihodke v višini 2,1 milijarde evrov, kar je 7 odstotkov več kot lani, medtem ko se je dobiček iz poslovanja povečal za 11 odstotkov.

Indija zabeležila najhujši upad gospodarstva odkar beležijo tovrstne podatke

Družba ima sicer trenutno po svetu 612 lastnih trgovin. Od novo načrtovanih trgovin so jih 46 odprli v prvi polovici leta. Skupno bodo 80 novih trgovin odprli na Kitajskem.

Velika sprememba, ki jo je družba opazila od začetka pandemije kitajskega virusa je ta, da pri sestavljanju kompletov Lego sodeluje vse več odraslih. "Na našo spletno stran se je prijavilo več kot milijon odraslih oboževalcev," je dejal Christiansen.

"Med zaporo zaradi pandemije smo opazili zelo pozitivno dogajanje, saj so se družine začele skupaj igrati in graditi komplete lego kock."

Prodaja bolj zapletenih - in dražjih - velikih Lego setov se je v prvi polovici letošnjega leta povečala za 250 odstotkov, saj so družine med karanteno iskale večje projekte, ki so jih lahko sestavljali skupaj.

"Zagon se kljub temu, da so se ljudje začeli vračati v službe in šole, nadaljuje tudi v drugi polovici leta. Rezultati tako niso samo odraz dveh mesecev, ko so bili vsi prisiljeni ostati doma," je dejal Christiansen.

Poleg odpiranja trgovin je podjetje dejalo, da je njihovo spletno poslovanje ostalo ključnega pomena, saj se je število obiskov njihove spletne strani v prvi polovici leta podvojilo na 100 milijonov.

Po njihovih besedah ostajajo še naprej najbolj priljubljeni njihovi tematski sklopi, med katerimi so se najbolje odrezale teme Vojne zvezd, Disneyeve princese in Harry Potter.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce