Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Lenovo v drugem četrtletju z visoko rastjo dobička

Lenovo v drugem četrtletju z visoko rastjo dobička
August 18
06:44 2016

Največji izdelovalec osebnih računalnikov na svetu, Lenovo, je poročal, da so se jim dobički v zadnjem četrtletju povišali za 64 odstotkov na 153 milijonov evrov, kar je bilo bolje od pričakovanj analitikov. Kitajska družba je dejala, da je prodaja osebnih računalnikov pripomogla k "močnemu dobičku", kljub temu, da je celotni trg spet doživel upočasnjevanje.

Vseeno pa so se prihodki družbe v drugem četrtletju, glede na enako obdobje lani znižali za 6 odstotkov na 8,95 milijarde evrov. Pri Lenovu so razloge za to pripisali "težavnemu" okolju in padcu vrednosti kitajske valute.

Facebook v boj z programi za blokiranje oglasov

Kitajska družba je v zadnjem času sprejela agresivne ukrepe za zmanjševanje stroškov poslovanja in vlagala v nova področja z možnostjo rasti, kot je "cloud" računalništvo.

"Naše PC poslovanje je doseglo močne dobičke, medtem ko je naš oddelek za izdelavo pametnih telefonov, svoje poslovanje glede na zadnje četrtletje stabiliziral," je v izjavi dejal predsednik in izvršni direktor družbe, Juanking Jang. "Čeprav ostajajo makroekonomske razmere v našem sektorju velik izziv, ki nam zmanjšuje prihodke, smo našo dobičkonosnost na letni ravni pomembno izboljšali, z razvojem inovativnih izdelkov in dobre izvedbe poslovnih načrtov," je dejal.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce