Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Letalska družba American Airlines je podaljšala prepoved letov z letali Boeing 737 Max

Letalska družba American Airlines je podaljšala prepoved letov z letali Boeing 737 Max
April 15
06:09 2019

Ameriška letalska družba American Airlines je podaljšala prepoved letov z letali Boeing 737 Max 8 od junija do sredine avgusta. Ukrep so sprejeli, da bi "zagotovili zaupanje" svojim strankam sredi viška sezone v poletnih mesecih, so pri družbi zapisali v sporočilu za javnost.

Prejšnji mesec so bila po drugi smrtni nesreči tega tipa letal v zadnjih petih mesecih prizemljena vsa letala 737 Max.

Pri Boeingu trenutno razvijajo novo programsko opremo za njihov sistem, ki preprečuje zastoj letal in se je od obeh nesreč znašel pod nadzorom strokovnjakov in javnosti.

Največje letalo po razponu kril nasvetu uspešno opravilo prvi polet

Visoki uradniki pri letalski družbi American Airlines so tako dejali, da so "prepričani", da bo Boeingovo posodobitev sistema prejela odobritev letalskih regulatorjev v ZDA pred 19. avgustom, kljub njihovi odločitvi, da bodo svojo floto 24 letal tega tipa prizemljili do tega datuma.

Odpovedi bodo vplivale na do 115 letov na dan, je še sporočila tiskovna agencija Reuters.

Prejšnji teden so se za podobno potezo odločili pri še eni ameriški letalski družbi Southwest Airlines, ki so prepoved letenja z letali 737 Max 8 podaljšali do junija.

Letala so prizemljena, saj se nadaljuje preiskava v nesrečo letala družbe Ethiopian Airlines, v kateri je prejšnji mesec življenje izgubilo 157 ljudi.

V predhodnem poročilu so preiskovalni organi zapisali, da je letalo večkrat z nosom obrnilo navzdol predenj je zadelo ob tla, kljub temu, da sta pilota večkrat sledila postopkom, ki so jih za takšne primere določili iz strani Boeinga.

V oktobru lani je letalo istega tipa strmoglavilo v Indoneziji, v nesreči pa je umrlo vseh 189 ljudi na krovu.

Preiskovalci se pri iskanju razlogov za nesreči osredotočajo predvsem na programsko opremo za preprečevanje zastojev v letu in sistem za spreminjanje lastnosti manevriranja (MCAS).

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce