Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News
  • Delniški trgi še naprej rušijo rekorde Svetovni delniški trgi so v sredo dosegli nove rekordne nivoje, saj se je donosnost ameriških obveznic umirila, potem ko so podatki pokazali, da inflacija v ZDA ni nenormalno narasla. Večina...
  • Kitajska nadaljuje z napadom na tehnološka podjetja Kitajske komunistične oblasti so skupino Ant prisilile v obsežno prestrukturiranje, kar bo pomenilo, da bo morala finančno tehnološka družba delovati bolj kot banka. Splavitev delnic skupine Ant v višini 37...
  • Alibaba bo morala plačati visoko globo Največji spletni trgovec na svetu - kitajska Alibaba - je prejela rekordno visoko globo v višini 2,75 milijarde dolarjev. Kitajski regulativni organi so namreč sporočili, da naj bi internetni velikan...
  • Strahovi pred inflacijo upadli, delnice rekordno Globalne delnice so danes pridobile na vrednosti in se gibale blizu rekordnih nivojev, saj so se zmanjšali strahovi pred naraščanjem inflacije v ZDA. To je hkrati znižalo donose obveznic in...
  • Peking je po novem mesto z največ milijarderji na svetu Peking ima po najnovejšem seznamu najbogatejših ljudi na svetu družbe Forbes, zdaj več milijarderjev, kot katerokoli drugo mesto na svetu. V kitajski prestolnici so lani pridelali dodatnih 33 dolarskih milijarderjev,...

Letalska družba Cathay Pacific je lani zabeležila rekordno izgubo

Letalska družba Cathay Pacific je lani zabeležila rekordno izgubo
March 10
07:07 2021

Hongkonška letalska družba Cathay Pacific Airways je za leto 2020 poročala o rekordni izgubi, ki je znašala kar 2,8 milijarde dolarjev. Njihovi slabi rezultati, so bili posledica močnega upada potovanj sredi pandemije in velikih stroškov prestrukturiranja.

Družba je sicer že prej opopozorila, da pričakuje, da bodo izgube v drugi polovici leta še slabše od rekodnih iz prve polovice leta, ki so dosegale 1,3 milijarde dolarjev. Lanska izguba je v velikem nasprotju z 220 milijonov dolarjev dobička, ki so ga ustvarili v letu 2019, ko je Hong Kong prizadela Kitajska zasedba in politični protesti.

Najbolje je posloval del družbe odgovoren za prevoz tovora, ki pa je kljub temu upadel, saj je zmanjšanje potniških pletov, ki prevažajo tudi tovor, povzročilo zmanjšanje v zmogljivosti.

Trge vse bolj skrbi rast dolarja in dražje zadolževanje

"Naša perspektiva na kratki rok je še vedno velik izziv. Kljub temu pa ostjamo popolnoma prepričani v dolgoročno prihodnost in konkurenčni položaj naših letalskih družb," je dejal predsednik podjetja, Patrick Healy.

Leto trpljenja

Lansko leto je bilo za letalsko družbo iz Hong Konga zelo težavno, saj v nasprotju z nekaterimi drugimi letalskimi družbami nimajo domačega potovalnega trga.

V oktobru je tako družba sporočila, da bo zaprla svojo hčerinsko družbo Cathay Dragon, regionalnega prevoznika, ki leti predvsem na celinsko Kitajsko in druge azijske destinacije. Letalske linije družbe Dragon bosta sedaj prezeli matična družba in njihov nizkocenovni prevoznik Hong Kong Express.

Prevoznik v težavah, je poleg tega napovedal, da bodo odpustili dodatnih 8500 zaposlenih, kar predstavlja približno četrtino vseh zaposlenih pri družbi. Približno 2400 od teh delovnih mest je trenutno že na čakanju, saj je družba zaradi zaprtja nekaterih od svojih tujih operacij, ta delovna mesta zamrznila.

Zmanjševanje stroškov poslovanja prihaja potem, ko je letalska družba junija lani od hongkonške vlade prejela paket pomoči v višini 5 milijard dolarjev.

Pri družbi so pred tem napovedali, da naj bi v letošnjem letu trgu ponudili manj kot polovico svojih običajnih potovalnih zmogljivosti, napoved pa so označili kot "najbolj optimistično, ki jo lahko odgovorno še sprejmemo".

Januarja je tako družba prepeljala skupaj zgolj 30.410 potnikov, kar je bilo kar 99 odstotkov manj kot v enakem lanksem obdobju.

Letalska družba je dejala, da bi lahko novi strožji karantenski ukrepi v Hongkongu še povečali porabo denarja družbe, ki ima trenutno 190 milijonov dolarjev stroškov na mesec in sicer za dodatnih 52 milijonov dolarjev.

Zaradi pandemije kitajskega virusa je bila sicer prizadeta celotna industrija letalskih prevoznikov. Mednarodna združenje za zračni promet je tako januarja napovedalo, da bodo svetovne letalske družbe za prebolenje pandemije, potrebovale še vsaj 70 do 80 milijard dolarjev državnih podpor. Hkrati so pri organizaciji napovedali, da se obseg letalskega prometa ne bo vrnil na ravni pred pandemijo, še vsaj do leta 2024.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles