Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Lexus bo prihodnje leto začel prodajati prvo luksuzno električno vozilo

Lexus bo prihodnje leto začel prodajati prvo luksuzno električno vozilo
October 23
06:16 2019

Japonski avtomobilski velikan Toyota, bo prihodnje leto pod svojo luksuzno znamko Lexus predstavil prvo izključno električno vozilo, s čimer želijo ujeti tržni delež sredi naraščajoče konkurence za razvoj vozil z ničnimi emisijami, je v sredo sporočil vodja znamke.

Ob predstavitvi konceptualnega modela futuristične električne kombilimuzine pred avtomobilskim sejmom v Tokiju, je dodal, da želi Lexus do leta 2025 prodati več električnih in hibridnih vozil, kot običajnih bencinskih različic.

Trgi so dobro reagirali na novice o Brexitu in ameriško kitajskih trgovinskih pogajanjih

Lexusov model bo prvi Toyotin avtomobil polne velikosti z pogonom na elektriko, medtem ko si največji japonski proizvajalec avtomobilov prizadeva dohiteti tekmece, kot sta Nissan in Tesla, ki prodajata svoja električna vozila že vrsto let.

"Na začetku bomo svoje izdelke prodajali na Kitajskem, v Severni Ameriki in drugih regijah, kjer je povpraševanje popolnoma električnih vozilih veliko," je novinarjem dejal Lexusov mednarodni predsednik Jošihiro Sava, hkrati pa je dodal, da bo znamka podrobnosti glede prihajajočega modela objavila prihodnji mesec.

Globalni izdelovalci avtomobilov širijo svojo ponudbo vozil z dodajanjem bolj elektrificiranih modelov, ki so v skladu s poostritvami svetovnih predpisov o emisijah, vseeno pa povpraševanje po takšnih vozil raste počasi zaradi previsokih cen in nekaterih drugih omejitev električnih vozil.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce