Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Lion Air je na svojih letalih Boeing 737 odkril strukturne razpoke

Lion Air je na svojih letalih Boeing 737 odkril strukturne razpoke
November 08
08:03 2019

Indonezijska letalska družba Lion Air je v svojih dveh letalih znamke Boeing 737 NG odkrila strukturne razpoke, po manj opravljenih urah letenja, kolikor jih je kot prag za nastanek razpok določila ameriška zvezna uprava za letalstvo (FAA), so danes sporočili iz indonezijskega varnostnega regulatorja za letalstvo.

Odkritje bi lahko povečalo verjetnost, da bo FAA od letalskih prevoznikov zahtevala, da svoja letala tipa Boenig 737NG pregledajo prej kot v 22,600 ciklih, kar prej ni bilo zapovedano. Vsak cikel običajno pomeni en let z vzletom in pristankom.

FT Quant brez vstopnih stroškov do konca meseca novembra

Odkrite razpoke so se pojavile na delu letala, ki trup letala pritrdi na konstrukcijo krila. Tiskovni predstavnik FAA je dejal, da je agencija letalske družbe prosila naj poročajo o morebitnih razpokah, da bi presodili ali bodo morali spremeniti svoje inšpekcijske naloge.

Letala Lion Aira z razpokami, so imela za seboj manj kot 22,000 ciklov letenja in so sedaj prizemljena, je povedla tiskovni predstavnik letalske družbe.

Pri Lion Airu so varnostne preglede opravili kljub temu, da ti niso bili obvezni, da bi "zagotovili varnost letalskih poletov," je dejal tiskovni predstavnik.

Eno od najnovejših letal Lion Aira, Boeing 737 MAX je lani strmoglavilo po vzletu iz glavnega mesta Džakarta, pri čemer je umrlo vseh 189 ljudi na krovu in vodilo k intenzivnem nadzoru vzdrževanja letal prevoznik iz strani indonezijskega varnostnega regulatorja.

Generalni direktor indonezijske agencije za civilno letalstvo Polana Pramesti, je v petek dejal, da nacionalni regulator ne načrtuje razširitve inšpekcijskih pregledov zunaj direktiv agencije FAA.

FAA zahteva takojšnje preglede vseh letalskih plovil z več kot 33,000 opravljenimi cikli letenja in preglede v naslednjih 1000 ciklih za vsa letala z več kot 22,600 cikli letenja.

Pri Boeingu se na novico niso takoj odzvali. Izdelovalec letal je sicer prejšnji teden dejal, da je mejo za inšpekciji pregled do sedaj po vsem svetu izpolnilo nekaj več kot 1000 letal, od katerih jih je imelo težave manj kot 5 odstotkov.

Med letalskimi prevozniki, ki so svoja letala zaradi razpok prizemljili so letalske družbe Southwest Airlines Co , Brazilska družba Gol Linhas Aereas Inteligentes SA, Avstralski Qantas Airways in Korean Air Lines.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce