Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Lionel Messi po dolgi pravni bitki končno do svoje blagovne znamke

Lionel Messi po dolgi pravni bitki končno do svoje blagovne znamke
September 18
05:47 2020

Slavni nogometaš Lionel Messi bo lahko po odločitvi vrhovnega sodišča EU in devetletni pravni bitki svoje ime registriral kot blagovno znamko. Evropsko sodišče je namreč zavrnilo pritožbo španskega kolesarskega podjetja Massi in urada EU za intelektualno lastnino EUIPO.

Nogometaš Barcelone se je leta 2011 prvič odločil za prijavo svojega priimka, kot znamko športnih oblačil. A pri družbi Massi so nato trdili, da bi podobnost med njihovimi logotipi povzročila zmedo na trgu.

Evropsko sodišče je sporočilo, da so pri tehtanju svoje odločitve o tem ali bo javnost prepoznala razliko med obema znamkama, upoštevali tudi ugled zvezdniškega nogometaša.

Warren Buffett se je odločil za naložbe v japonska podjetja

S tem so pritrdili sodbi splošnega sodišča EU, ki je leta 2018 odločilo, da je nogometaš preveč znan, da bi lahko prišlo do zmede med potrošniki.

Družba Massi, ki se ukvarja s prodajo kolesarskih oblačil in opreme je bil uspešna pri prvi pritožbi na prijavo blagovne znamke napadalca Barcelone. A nato so odločitev izgubili potem ko je Lionel Messi vložil pritožbo na Splošno sodišče, ki je je odločilo v njegovo korist.

33-letni Messi, ki nosi dres s številko 10, je bil šestkrat okronan za najboljšega nogometaša na svetu in je po poročanju družbe Forbes najbolje plačani nogometaš na svetu. Njegov skupni zaslužek v letu 2020 naj bi tako presegal 106 milijonov evrov.

Messi se je v avgustu znašel na naslovnicah časopisov, potem ko je od Barcelone zahteval, da naj mu dovolijo zapustiti njihove vrste. Na njegove zahteve se je Barcelona odzvala z vztrajanjem, da mora vsaka ekipa, ki ga bo želela v svojih vrstah spoštovati izpustno klavzulo, ki je postavljena pri kar 700 milijonih evrov.

Messi si je nato glede odhoda premislil in dejal, da se na sodišču ne želi soočiti s "klubom, ki ga ljubim".

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles