Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

McDonald’s napovedal načrte za prestrukturiranje svojega poslovanja

McDonald’s napovedal načrte za prestrukturiranje svojega poslovanja
May 05
06:55 2015

Vodilni pri McDonaldsu so sporočili, da bodo začeli prestrukturirati svoje poslovanje in povečali število franšiznih restavracij po vsem svetu.

Veriga restavracij z hitro prehrano je namreč v letošnjem prvem četrtletju poročala o slabih poslovnih rezultatih.

Izvršni direktor družbe, Steve Easterbrook je dejal, da se želijo odmakniti od svoje "okorne" strukture poslovanja in povečati svojo "digitalno vključenost". "Številke ne lažejo," je dejal. "Ne bom se izogibal nujnemu izboljšanju našega poslovanja... in kako se odzivamo na grožnje iz strani naše konkurence."

Easterbrook je dejal, da je načrt za preobat namenjen ustvarjanju vitkejše strukture upravljanja z več "poslovne odgovornosti", ki bo manj vezana na geografijo in bolj bolj sledila "tržni logiki".

McDonalds bo zvišal plače 90,000 zaposlenim

"V zadnjih petih letih se je svet zunanji svet premaknil hitreje, kot smo mu lahko v naši družbi sledili," je dodal. "Nivo naše igre se mora izboljšati".

Družba je napovedala tudi, da se bo bolj osredotočila na poslovanje v regijah, ki jim prinašajo največ prihodkov, kar je predvsem v ZDA, kjer ustvarijo 40% svojih prihodkov iz poslovanja. Easterbrook je dejal tudi, da bodo prednostna naloga postali njihova največja mednarodna tržišča, kot so Avstralija, Kanada, Francija in Velika Britanija.

Poleg tega bodo svojo pozornost posvetili zudi hitro rastočim tržiščem, kot sta Poljska in Kitajska, kjer bodo odprli nove prodajalne in poiskušali povečati svoj delež na trgu.

Easterbrook dodaja: "Ne moremo si več privoščiti nositi obveznosti naše zapuščine, podedovane strukture in podedovanih odnosov."

Delnice Mcdonaldsa so včeraj med delnicami, ki kotirajo na borznem indeksu Dow Jones z 1,7% upadom vrednosti, izgubile največ. Hkrati je bonitetna agencija, njihovo kreditno oceno iz "A" znižala na "A-".

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles