Finančni trgi

Prispevki

Med Japonsko in Slovenijo letos pet čarterskih poletov

Med Japonsko in Slovenijo letos pet čarterskih poletov
April 19
07:12 2018

Največji japonski letalski prevoznik All Nippon Airways (ANA) bo med junijem in septembrom opravil pet čarterskih poletov med Japonsko in Slovenijo, sta danes v Tokiu potrdila državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben in predsednik uprave družbe ANA Yuji Hirako. Državi pripravljata tudi dvostranski sporazum na področju letalstva.

Kot so sporočili z ministrstva, sta se sogovornika pogovarjala tudi o možnostih za vzpostavitev rednih letalskih povezav med državama. ANA je izrazila interes, da državi čim prej skleneta bilateralni letalski sporazum.

Kitajska se je odločila za odprtje svojega avtomobilskega trga za tuje proizvajalce

Na ločenem sestanku se je Leben srečal s parlamentarnim namestnikom ministra za prostor, infrastrukturo, transport in turizem Katsunorijem Takahashijem. Govorila sta o izboljšanju sodelovanja med državama na področju logističnih povezav in letalstva.

Japonska stran je izpostavila, da ima na področju logistike Luka Koper geostrateško prednost pred drugimi severnojadranskimi pristanišči, a da mora zagotoviti ustrezno železniško povezavo z zaledjem.

Sogovornika sta se strinjala, da bosta državi nadaljevali s pripravo dvostranskega sporazuma na področju letalstva in da bosta v vmesnem obdobju vzpostavili začasni dogovor med državama za delitev letalskih povezav, t. i. codesharing.

Vir: STA

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce