Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Microsoft naj bi prejel regulativno odobritev EU za prevzem družbe GitHub

Microsoft naj bi prejel regulativno odobritev EU za prevzem družbe GitHub
October 09
06:22 2018

Ameriški tehnološki velikan Microsoft naj bi po navedbah dveh zaupnih virov, prejel brezpogojno protimonopolno odobritev EU za svoj 7,5 milijarde dolarjev vreden nakup zasebne kodirne spletne strani GitHub.

Microsoft je dosego dogovora o poslu objavil v juniju, gre pa za njihov največji nakup po letu 2016, ko so za 26 milijard dolarjev kupili družbo LinkedIn. GitHub naj bi tako okrepil poslovanje njihovega oddelka za računalništvo v oblaku in izzval vodilno družbo na tem trgu, Amazon.

Elon Musk se po nekaj dneh že norčuje iz ameriškega regulativnega organa s katerim je dosegel poravnavo

GitHub je sicer največja platforma za izdelovale kode na svetu , ki jo uporablja več kot 28 milijonov razvijalcev. ko bo nakup zaključen bo platforma postala del Microsoftove enote z imenom Inteligentni oblak.

Izvršni direktor Microsofta Satya Nadella je poizkušal pomiriti zaskrbljenost uporabnikov, da bi lahko GitHub sedaj po prevzemu iz strani Microsofta preferiral njihove izdelke pred drugimi in dejal, da bo platforma še naprej ostala odprta in bo kompatibilna z vsemi javnimi oblaki.

Evropska komisija, ki bo o poslu dokončno odločila do 19. oktobra, se ni odzvala na zahteve po komentarju. Enak je bil odziv Microsofta.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce