Finančni trgi

Prispevki

Minister Križanič: Delamo nepremičninski sklad

Minister Križanič: Delamo nepremičninski sklad
December 30
08:10 2010

Omogočiti ljudem, da pridejo do stanovanja po razumni ceni, je želja finančnega ministra; drzna novoletna želja ali projekt, zaradi katerega bo davkoplačevalce bolela glava?

Na finančnem ministrstvu, ki ga vodi Franc Križanič, intenzivno vzpostavljajo poseben nepremičninski sklad, prvi pomemben korak bo storjen po novem letu, trdi minister.

V skladu naj bi pristala zaloga neprodanih novih stanovanj, zanj bi uvedli davčne olajšave. Kaj sploh država dela in koga hoče s skladom rešiti, smo govorili z ministrom Francem Križaničem.

"Zamujamo, saj je bila pobuda za sklad dana že februarja. Prvi pomemben dogodek bo zdaj nadzorni svet Stanovanjskega sklada RS , ki bo zasedal po novem letu. Potem bomo videli, ali se bo nepremičninski sklad preoblikoval v zdajšnji republiški stanovanjski sklad ali bo ustanovljen na novo. S tem se ukvarjamo intenzivno." Ocene, kdaj utegne sklad zaživeti, minister ni dal.

Več na finance.si

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles