Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Na ameriškem delniškem trgu so le posijali žarki optimizma

Na ameriškem delniškem trgu so le posijali žarki optimizma
November 16
07:56 2018

Ameriške delnice so včeraj pridobile na vrednosti, kar je posledica optimizma, da bosta ZDA in Kitajska razrešili svoj trgovinski spor, potem ko je bila objavljena novica, da se bo Washington zaenkrat vzdržal pred uvajanjem nadaljnjih dajatev za kitajski uvoz.

Glavni indeksi na Wall Streetu so obrnili vse izgube iz zgodnjega trgovanja potem, ko je Financial Times poročal, da je ameriški trgovinski predstavnik Robert Lighthitzer skupini vodstvenih delavcev v korporacijah povedal, da je bil naslednja tranša uvajanja uvoznih dajatev na kitajski uvoz zaenkrat zadržana.

Japonsko gospodarstvo se je v tretjem četrtletju zaradi naravnih nesreč skrčilo

Delnice so nato začasno zastale, potem ko je predstavnik Lighthitzerja zanikal poročilo in dejal, da se načrti glede uvedbe dajatev niso spremenili. Vseeno so delnice v zadnje pol ure trgovanja ponovno začele pridobivati na vrednosti.

"Dobivamo nasprotujoča si sporočila, vseeno pa je trg popolnoma pripravljen na vsako dobro novico, ki jo lahko dobi," je dejal Michael Antonelli iz družbe Robert W. Baird v Milwaukeju. "Trg je v zadnjem času utrpel velike udarce in je utrujen. Če ujame kakršenkoli sončni žarek se zlahka vznemiri."

Referenčni indeks S&P 500 je tako včeraj zrasel za 1,06 odstotka na 2730,2 točke, s čimer je presekal niz petih dni zaporednih izgub. Delnice Appla so pridobile 2,5 odstotka vrednosti in prav tako končale niz petih dni padanja vrednosti s čemer so pomagale tehnološkemu sektorju.

Indeks Dow Jones je zrasel za 0,83 odstotka na 25.289,27 točke, medtem ko je tehnološki indeks Nasdaq pridobil 1,72 odstotka in dosegel nivo 7259,03 točke.

Delnice družbe Cisco Systems so pridobile 5,5 odstotka vrednosti potem ko je izdelovalec omrežne opreme presegel pričakovanja o četrtletnih prihodkih in dobičku. Delnice verige trgovin Dillar's so izgubile kar 14,8 odstotka vrednosti, potem ko je družba zgrešila pričakovanja analitikov o poslovnih rezultatih. Podobno izgubo so utrpele tudi delnice trgovca J.C. Penney, ki je prav tako poročal o slabših prodajnih dosežkih od pričakovanj.

Slabi rezultati obeh družb so prizadeli tudi delnice Walmarta, ki so izgubile 2 odstotka vrednosti, kljub temu, da je največji trgovec na svetu poročal o boljših prihodkih od pričakovanj in je izboljšal tudi svojo napoved za celo leto.

Obseg trgovanja na ameriških borzah je dosegel 8,67 milijarde delnic, kar je bolje od povprečja v zadnjih 20 dneh, ki je znašalo 8,58 milijarde delnic.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce