Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Nadaljevanje stavke bi lahko ogrozilo obstoj največjega francoskega letalskega prevoznika Air France

Nadaljevanje stavke bi lahko ogrozilo obstoj največjega francoskega letalskega prevoznika Air France
May 07
07:43 2018

Po besedah francoskega ministra za gospodarstvo je preživetje letalskega prevoznika Air France, ki ga pretresajo stavke, negotovo. Opozorilo Bruna Le Maira, da bi lahko Air france "izginil", prihaja potem ko je osebje prevoznika začelo nov krog ukrepov zaradi plačilnih sporov. Kljub temu, da ima francoska država v matični skupini Air France - KLM 14,3 odstotni lastniški delež, pa izgubarskega prevoznika po besedah ministra ne bodo reševali. V petek je sicer zaradi krize odstopil izvršni direktor skupine.

Air France-KLM je sicer eden od največjih letalskih prevoznikov v Evropi, ki pa so ga v zadnjih tednih prizadelo več zaporednih stavk. Današnja prekinitev dela je tako že 14. dan stavke, saj želi osebje izsiliti 5,1 odstotno povišanje plač v letošnjem letu.

Najbolj obremenjena mednarodna letalska povezava je Singapur – Kuala Lumpur

Odziv vlade mnogi vidijo kot preizkus za reforme trga dela, ki jih je začel francoski predsednik Emmanuel Macron. Stavkali so sicer tudi v železniškem podjetju SNCF, ki je v lasti države.

V nedeljo je gospod Le Maire za francoske medije dejal: "Vse pozivam naj bodo odgovorni: posadke zemeljsko osebje in pilote, ki zahtevajo upravičene povišnice plač. Preživetje Air Franca je na kocki," je dejal in dodal, da vlada ne bo služila kot varnostna mreža za dolgove letalske družbe. "Air France bo izginil, če ne bo opravil potrebnih prizadevanj za izboljšanje konkurenčnosti," je opozoril.

Kljub stavki je letalska družba vztrajala, da bo danes lahko opravila 99 odstotkov vseh poletov na dolge razdalje, 80 odstotkov letov na srednje razdalje in 87 odstotkov letov na kratke razdalje.

V petek je glavni izvršni direktor matične družbe Air France-KLM, jean Marc Janaillac odstopil, ko je osebje zavrnilo končno ponudbo, po kateri bi se plače v naslednjih štirih letih povišale za 7 odstotkov.

Air France-KLM je v letošnjem prvem četrtletju poročal o neto izgubi v višini 269 milijonov evrov. Druga dva evropska letalska velikana, British Airways in Lufthansa sta tako v zadnjih letih že šla skozi prestrukturiranje in zmanjšanje stroškov poslovanja, sredi naraščajoče konkurence iz strani nizko cenovnih letalskih prevoznikov in letalskih družb iz bližnjega vzhoda.

Toda mnogi analitiki pravijo, da je Air France ko gre za področje prestrukturiranja krepko zaostal in se ni uspel spopasti z svojih nadaljnjim ustvarjanjem izgub.

Skupina je sicer že znižala svoja pričakovanja glede finančne uspešnosti za leto 2018. Air France se je z nizozemskim letalskim prevoznikom KLM združil leta 2004. Skupno podjetje pa vsako leto po vsem svetu prepelje na desetine milijonov potnikov.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce