Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News
  • Trgi so nov teden začeli pozitivno Azijske delnice so nov trgovalni teden začele z pozitivno rastjo, sicer pa bo teden poln objave poslovnih rezultatov pomembnih svetovnih družb. Na današnje trgovanje so vplivale novice o poizkusih sprejema...
  • Evergrande začasno preprečil bankrot Delnice kitajskega nepremičninskega velikana Evergrande, so med današnjim trgovanjem na borzi v Hongkongu pridobile 6 odstotkov vrednosti, potem ko so kitajski mediji poročali, da je uspelo družbi pred ključnim iztekom...
  • Delnice Evergranda so ob ponovnem začetku trgovanja zgrmele v prepad Delnice družbe Evergrande so med današnjim trgovanjem na borzi v Hongkongu izgubile 14 odstotkov vrednosti, saj je bilo po 17 dni trajajoči prekinitvi spet mogoče trgovati z njimi. Izjemno zadolženi...
  • Trgi so danes poslovali optimistično Azijski trgi so med današnjim trgovanjem pridobili na vrednosti, potem ko se je donos ameriških dolgoročnih obveznic povišal na najvišje nivoje v zadnjih petih mesecih. Vse to je posledica naraščajočega...
  • Cene nafte so začasno nehale naraščati Cene nafte so se v torek znižale, pri čemer je nafta znamke Brent na vrednosti izgubila že drugi dan zapored, kar je bila posledica počasnejše gospodarske rasti na Kitajskem in...

Največji zaslužkar med igralci je George Clooney

Največji zaslužkar med igralci je George Clooney
August 23
06:07 2018

Po najnovejši Forbsovi lestvici je v lanskem letu med igralci zaslužil George Clooney, ki je prejel kar 239 milijonov dolarjev, medtem ko se je na drugem mestu znašel Dwayne "The Rock" Johnson, ki je v zadnjem letu podvojil svoje zaslužke na 119 milijonov dolarjev.

Med ženskimi igralkami je bila najuspešnejša Scarlett Johannson, ki je v letu 2017 zaslužila 40,5 milijona dolarjev. Zvezda filma Črna vdova, bi tako na moški lestvici zasedla sedmo mesto. To je precejšen napredek glede na lansko lestvico, ko se najuspešnejši ženski igralki Emmi Stone ni uspelo prebiti med najboljšo deseterico.

Na moški lestvici sledijo Robert Downey Jr, Chris Hemsworth, Jackie Chan in Will Smith, ki so vsi zaslužili več od Johanssonove, medtem ko je Bollywoodski igralec Aksay Kumar zaslužil enako vsoto kot najuspešnejša igralka.

Forbes: Letos je najbogatejši zemljan Jeff Bezos, Donald Trump precej navzdol

Najuspešnejšo deseterico moških igralcev zaključujejo Adam Sandler, Chris Evans in Salman Khan.

Medtem ko seznam najbolje plačanih igralcev večino vsebuje ista imena, pa je iz seznama izpadel eden od največjih lanskih zaslužkarjev (68 milijonov dolarjev), Mark Wahlberg.

Za letošnje prvo mesto na lestvici se lahko George Clooney zahvali prodaji svoje družbe Casamigos tequila, velikanu Diageo, v poslu vrednemu kar milijardo dolarjev.

Na drugi strani so zaslužki Dwayna Johnsona posledica številnih filmskih uspešnic, vključno z filmi Jumanji: Welcome to the Jungle, Skyscraper, Baywatch in Fast & Furious 8.

Na lestvico se je letos vrnil Will Smith, ki je z 42 milijoni dolarjev prihodkov zasedel šesto mesto na lestvici. Smith je igral v Netflexovemu filmu Bright, ki je na platna prišel v decembru , trenutno pa dela na številnih prihajajočih projektih, kot je Disneyev The Genie and Spies in Disguise.

Seznam najbolje plačanih moških igralcev na svetu

George Clooney - 239 milijonov dolarjev
Dwayne Johnson - 119 milijonov dolarjev
Robert Downey Jr - 79 milijonov dolarjev
Chris Hemsworth - 64,5 milijona dolarjev
Jackie Chan - 45,5 milijona dolarjev
Will Smith - 42 milijonov dolarjev
Akshay Kumar - 40,5 milijona dolarjev
Adam Sandler - 39,5 milijona dolarjev
Chris Evans - 34 milijonov dolarjev
Salman Khan - 33,5 milijona dolarjev

Seznam najbolje plačanih igralk na svetu

Scarlett Johansson - 40,5 milijona dolarjev
Angelina Jolie - 28 milijonov dolarjev
Jennifer Aniston - 19,5 milijona dolarjev
Jennifer Lawrence - 18 milijonov dolarjev
Reese Witherspoon - 16,5 milijona dolarjev
Mila Kunis - 16 milijonov dolarjev
Julia Roberts - 13 milijonov dolarjev
Cate Blanchett - 12,5 milijona dolarjev
Melissa McCarthy - 12 milijonov dolarjev
Gal Gadot - 10 milijonov dolarjev

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles