Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Naročilo letalske družbe Emirates je le rešilo proizvodnjo Airbusa A380

Naročilo letalske družbe Emirates je le rešilo proizvodnjo Airbusa A380
January 19
07:35 2018

Letalska družba Emirates je objavila, da bo naročila do 36 novih jumbo letal Airbus A380. 16 milijard dolarjev vreden posel pomeni, konec groženj za ustavitev proizvodnje največjih potniških letal na svetu, ki so jih pri Airbusu objavili nedavno.

Emirates je edina letalska družba na svetu, ki je letalo A380 postavila v osrčje svojega poslovanja in so od nje pričakovali, da bo na letalskem sejmu, ki je novembra lani potekal v Dubaju, naročila nova letala tega tipa. Namesto tega so se takrat odločili za naročilo 40 letal Boeing 787 Dreamliner.

Airbus napovedal morebiten konec proizvodnje velikanov A380

Pri Emirates so se sedaj sporočili, da oddajo 20 čvrstih naročil za letala A380, z možnostjo nakupa dodatnih 16. Dostave teh letal družbi naj bi se tako začele v letu 2020. Emirates je že trenutno največji operater letala, saj imajo trenutno v pogonu 101 letalo tega tipa, dodatno pa imajo še 41 trdnih naročil za ta tip letala.

V ponedeljek je Airbusov vodja prodaje John Leary dejal, da bo morala družba zaustaviti program A380, če se pri Emirates ne bodo odločili za oddajo dodatnega naročila.

Gre za naročilo, ki je bistvenega pomena za Airbus, ki se v zadnjem času sooča s težavami pri naročilih za svoj probblematično jumbo letalo. Tako so bili prisiljeni v upočasnitev proizvodnje iz 27 izdelanih letal na leto pred nekaj leti, na samo 12 izdelanih letal v letošnjem letu. Leta 2019 pa naj bi dostavili le še 8 letal tega tipa.

Družba Emirates je sicer zdaleč največji kupec letal A380. Brez njihove podpore, bi bil namreč Airbus prisiljen povsem zapreti proizvodno linijo v Touluseu. Zdaj je program dobil dodaten zagon, ki ga je nujno potreboval.

Pri Airbusu so dejli, da današnje naročilo potrjuje njihovo zavezanost k izdelavi modela A380 še vsaj nadaljnjih 10 let. Do takrat bi lahko rast na letalskem trgu, letalo spet naredila poslovno sprejemljivo.

A380 je bil sicer oblikovan za prevoz velikega števila potnikov, med močno obremenjenimi letalskimi vozlišči, kjer primanjkuje mest za vzletanje in pristajanje. A v zadnjih letih letalo ni bilo potrebno, ker so se letalski prevozniki osredotočili na uporabo manjših, bolj učinkovitih letal, za prevoz potnikov na bolj direktnih linijah med sekundarnimi letališči.

A če bo trg še naprej hitro rasel, lahko preobremenjenost letališč spet postane resno vprašanje, še posebej v Aziji. Takrat pa bi lahko postal A380 spet zanimiva izbira za letalske družbe.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce