Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Nasdaq za kratko rekordno, cene nafte znižale vrednost Dow Jonesa

Nasdaq za kratko rekordno, cene nafte znižale vrednost Dow Jonesa
June 01
04:50 2017

Padec cen nafte je v sredo znižal cene energetskih družb. Delnice naftnega velikana Exxon Mobil so se pocenile za 0,6 odstotka, potem ko so delničarji izglasovali poziv naj se družba osredotoči na vpliv podnebnih sprememb.

Indeks Dow Jones je izgubil 21 točk in dan zaključil 0,1 odstotka nižje pri nivoju 21.008 točk. Širši borzni indeks S&P 500 je izgubil samo 0,05 odstotka oziroma 1 točko in dan zaključil pri 2411 točkah.

Ameriška gospodarska rast v prvem četrtletju popravljena navzgor

Cena soda teksaške lahke nafte se je včeraj znižala za kar 1,43 dolarja na 48,23 dolarja.

Dogovor glede nekaterih tehničnih vprašanjih v Libiji, je dvignil možnosti za povečanje ponudbe nafte na trgu in usmeril pozornost na to ali bodo članice OPEC-a lahko omejile celotno proizvodnjo, s čimer bi cene ohranili višje.

V začetku dneva so se cene za sod nafte znamke Brent spustile pod 50 dolarjev.

Medtem je tehnološki indeks Nasdaq včeraj med zgodnjim trgovanjem dosegel novo rekordno vrednost, a je nato dan nadaljeval bolj zmerno in trgovalni dan zaključil pri 6198 točkah oziroma 0,08 odstotnim padcem vrednosti.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce