Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Nepričakovano je odstopil predsednik Uberja

Nepričakovano je odstopil predsednik Uberja
March 20
07:28 2017

Predsednik družbe Uber, Jeff Jones se je po manj kot pol letnem vodenju "povsem nepričakovano" odločil, da zapusti podjetje. Po besedah vira iz družbe, naj bi bil Jones nezadovoljen z dejstvom, da je družba najela novega glavnega poslovodjo, njega pa ni bilo med možnimi kandidati.

Na drugi strani so na spletnem portalu, ki poroča o tehnoloških družbah Recode, zapisali, da je Jones, Uber zapustil zaradi nedavnih obtožb glede seksizma in spolnega nadlegovanja. Pri družbi so v izjavi zapisali: "Jeffu se bi radi zahvalili za njegovih šest mesecev pri družbi, hkrati pa mu želimo vse najboljše v nadaljevanju njegove kariere."

Tesla zbira nov kapital

Vseeno naj bi bili zasebno pri družbi nad nenadnim odhodom šokirani, mnogi vodstveni delavci pa so bili razočarani nad njegovim pomanjkanjem bontona, ko gre za obveščanje o osebnih načrtih. Njegov odstop bo začel veljati takoj.

"Pomoč pri vodenju"

Družba Uber se je v letošnjem letu znašla sredi niza polemik, med njimi je najhujša obtožba glede domnevne kulture seksizma in obtožb o spolnem nadlegovanju v družbi.

Potem ko so ga posneli med prerekanjem z voznikom glede padajočih tarif za vožnje je soustanovitelj in izvršni direktor družbe Travis Kalanick priznal, da potrebuje "pomoč pri vodenju". Zato je v začetku marca napovedal, da bodo pri družbi iskali novega glavnega poslovodjo.

Novo mesto bi pomenilo znižanje položaja za Jeffa Jonesa, ki ga za mesto poslovodje niso predvideli. V elektronskem sporočilu svojemu osebju je Kalanick dejal: "Potem ko smo objavili našo namero za najem novega vodstvenega delavca, je Jeff prišel do težke odločitve, da svoje prihodnosti ne vidi več pri Uberju. Žalostno je, da se je za objavo novice odločil prek medijev, vseeno pa sem mnenja, da vas je pomembno o tem obvestiti predenj objavimo izjavo za javnost."

Manevri nakazujejo, da bo v kratkem v družbi prišlo do velikih sprememb. Po besedah dveh virov naj bi Kalanick potem, ko bo na mestu nov poslovodja, zelo verjetno kmalu odstopil iz mesta izvršnega direktorja. Poteza je bila oblikovana z namenom pomiritve vlagateljev, pred dolgo pričakovano morebitno prvo javno ponudbo delnic družbe na borzi.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce