Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Netflix je vlagatelje navdušil s številom novih uporabnikov

Netflix je vlagatelje navdušil s številom novih uporabnikov
October 17
07:36 2018

Netflix je v treh mesecih do septembra dodal sedem milijonov novih uporabnikov, s čimer je skupno število njihovih strank sedaj naraslo na več kot 137 milijonov. Rast, ki je bila višja od pričakovane - rekord za tretje četrtletje - je vrednost delnic družbe med trgovanjem po zaprtju borz poslala 11 odstotkov višje.

Rast prihaja v času, ko je Netflix predstavila rekordno količino novih originalnih vsebin, vključno s novimi sezonami serij Orange Is The New Black in BoJack Horseman. Netflix je sicer med prvimi velikimi ameriškimi tehnološkimi podjetji, ki poročajo o svojih poslovnih rezultatih.

ZDA napovedale sklenitev novih trgovinskih sporazumov z Japonsko, EU in Veliko Britanijo

Vlagatelji so po nenavadno šibkih poslovnih rezultatih družbe v drugem četrtletju, ki so vzbudili zaskrbljenost glede prihodnosti spletnega pretočnega podjetja, iskali znamenja odboja in jih tudi dočakali.

Netflix se sicer sooča s povečano konkurenco iz strani tradicionalnih medijev in velikanov, kot je Amazon, zaradi česar so se njihovi stroški poslovanja krepko povišali, saj izdelujejo vse več lastnega programa.

Družba namerava tako letos za vsebine porabiti kar 8 milijard dolarjev, od česar bo več kot četrtina namenjena lastni produkciji.

Analitiki ocenjujejo, da so v zadnjem četrtletju ustvarili za 676 ur originalnih vsebin v ZDA, kar je 135 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju.

Pri družbi so medtem dejali, da so naložbe ključnega pomena za rast podjetja. "Zavedamo se, da vlagamo velike količine denarja v vsebino, naše vlagateljem pa zagotavljamo, da imamo enako visoko zaupanje kot v naše denarne naložbe v preteklosti tudi v osnovno ekonomijo," so zapisali v pismu vlagateljem.

Rast števila naročnikov je sicer ključnega pomena pri ohranjanju nivo vlaganj. Pri družbi so sicer pričakovali, da bodo v zadnjem četrtletju dodalo približno 5 milijonov novih uporabnikov.

Dejanska skupna rast, ki vključuje približno milijon novih naročnikov v ZDA in 5,9 milijona v tujini, je nov rekord za tretje četrtletje, so še sporočili iz družbe. Netflixovi prihodki so se v četrtletju na medletni ravni povišali za 34 odstotkov na skoraj 4 milijarde dolarjev, medtem ko se je dobiček potrojil in dosegel 403 milijone dolarjev.

Delnice družbe so v letošnjem letu zrasle že za skoraj 70 odstotkov in so ob zaprtju borze v New Yorku včeraj dosegale vrednost 346,4 dolarja, s čimer je bila vrednost družbe ocenjena na zajetnih 154 milijard dolarjev.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce