Finančni trgi

Prispevki

Ni še konec z ukinjanjem praznikov?

Ni še konec z ukinjanjem praznikov?
February 04
08:24 2013

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) bi ukinila tudi 15. avgust ali 31. oktober. Vlada si opaznejših sprememb zaradi enega ukinjenega praznika ne nadeja. Turizem. Na vladi pravijo, da se ni nihče pritožil. Na Krvavcu so zaradi stavke “nadomestili” 2. januar.

Vlada poudarja, da se stroški ob ukinitvi praznikov neposredno znižajo zlasti v zdravstvu, domovih za starejše ter pri policiji, carini in podobnih dejavnostih, ki morajo zagotavljati 24-urno delovanje, v primeru praznikov pa seveda dodatke k plačam. Statistika sicer kaže, da en delovni dan več v povprečju prinese 0,1 odstotne točke večjo gospodarsko aktivnost, odgovarjajo poslancu.

Je dobro, da imamo 2 praznična dneva manj?

Glede na že objavljene podatke sektorja za plače v javnem sektorju na ministrstvu za pravosodje in javno upravo je bil prihranek v javnem sektorju okoli 300 tisoč evrov neto, ker ni bilo treba izplačati dodatka za praznično delo.

Preberi več na Žurnalu

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles