Finančni trgi

Prispevki

Nike v tretjem četrtletju z 20 odstotno rastjo dobička

Nike v tretjem četrtletju z 20 odstotno rastjo dobička
December 24
09:03 2015

Vodilni svetovni izdelovalec športne opreme Nike, je poročal o 20 odstotnem dvigu (na letni ravni) dobička v trimesečju, ki se je končalo v novembru.

Dobiček družbe v tem obdobju je tako dosegel skoraj 715 milijonov evrov. Prihodnja naročila za dobavo v obdobju med decembrom in aprilom prihodnje leto, ki velja za ključnem podatek za Nike, so prav tako presegla pričakovanja, k čemur je najbolj pripomoglo močno povpraševanje na Kitajskem, Japonskem in v Severni Ameriki.

Prihodki družbe so se v trimesečju povečali za 4 odstotke na 7,1 milijarde evrov.

Nike ob pomoči dobre prodaje na Kitajskem posloval z odičnim dobičkom

Iz družbe so sporočili, da so do konca novembra njihova globalna naročila za obutev in oblačila povečala za 20 odstotkov, neupoštevaje sprememb med valutami. 34 odstotkov te rasti je držbi prinesla prodaja na kitajskem, 32 odstotkov rasti je šlo na rovaš povečane prodaje na Japonskem, za 14 odstotkov rasti pa je zaslužna prodaja v Severni Ameriki.

"Naš močan globalni portfelj podjetij, v kombinaciji z močno finančno disciplino, še naprej poganja pomembno rast vrednosti za delničarje," je dejal izvršni direktor družbe, Mark Parker. "Pred Olimpijskimi igrami in Evropskim prvenstvom v nogometu, vidimo za nas ogromno priložnosti, saj bomo za športnike povsod predstavili celotno linijo navdihujočih in inovativnih izdelkov."

V začetku meseca je Nike z ameriškim košarkaškim zvezdnikom LeBronom Jamesom podpisal novo, tokrat doživljensko pogodbo. James je sicer pod okriljem Nike-a že vse od leta 2003, ko je z družbo podpisal 90 milijonov dolarjev težko pogodbo. Najnovejša pogodba naj bi bila prva doživljenska v zgodovini družbe.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles