Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Nintendo zabeležil veliko rast vrednosti delnic

Nintendo zabeležil veliko rast vrednosti delnic
July 12
05:28 2016

Delnice japonske družbe Nintendo, ki izdeluje igre in igralne konzole so potem, ko je podjetje danes objavilo uspešno prodajo svoje nove igre za pametne telefone Pokemon Go, pridobile kar 25 odstotkov vrednosti.

Družba se je pozno odločila za vstop na trg iger za pametne telefone, a je prejšnji teden vseeno izdala mobilno različico svoje popularne Pokemon igre. Igra je sicer takoj po začetku prodaje skočila na vrhove ameriških prodajnih lestvic, kmalu pa bo na voljo tudi na Japonskem.

Kitajska zaskrbljena nad stanjem globalnega gospodarstva

Glavni japonski borzni indeks Nikkei 225 je sicer danes pridobil 4 odstotke vrednosti in trgovalni dan zaključil pri 15,708,82 točke.

Rast delnic po novi zmagi Šinza Abeja

Delnice so po zmagi stranke premierja Šinza Abeja na volitvah, ki so potekale med vikendom, pridobivale na vrednosti po vsem indeksu. liberalna stranka premierja Abeja je zmagala na volitvah za zgornji dom parlamenta, saj so se volivci odločili za podporo njegovim gospodarskim politikam. Abe je dejal, da predstavljajo rezultati volitev zaupnico njegovi ekonomski politiki, čeprav je priznal, da je bila "Abenomija", katere cilj je bil končati izčrpljujoče obdobje deflacije samo "polovično uspešna".

Trgi se hkrati niso ozirali na podatke o naročilih novih strojev, ki so bila v zadnjem mesecu manjša od napovedi analitikov.

Močan Ameriški zgled

Vlagatelji so kot pozitivno iztočnico vzeli v petek objavljene podatke o novo ustvarjenih delovnih mestih v ZDA, ki so bili precej boljši od pričakovanj. Ameriške delnice so prejšnji teden končale na valu dobrih gospodarskih podatkov z pozitivno rastjo.

Kitajski indeks Shanghai Composite je danes zrasel za 0,8 odstotka, medtem ko je indeks Hang Seng pridobil 1,5 odstotka vrednosti. Glavni avstralski borzni indeks ASX 200 je zrasel za 2 odstotka. Južnokorejski borzni indeks Kospi je trgoval v skladu z trendi v regiji in dan zaključil z 1,3 odstotno rastjo.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce