Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Nissan načrtuje dodatno zaustavitev proizvodnje

Nissan načrtuje dodatno zaustavitev proizvodnje
June 19
06:17 2020

Po besedah dveh virov naj bi pri Nissanu nameravali dodatno zmanjšati število izmen v svojih treh montažnih tovarnah na Japonskem, kar je posledica padajočega povpraševanja, medtem ko se proizvajalec avtomobilov bori, da bi si opomogel od zmanjšane prodaje, ki jo je sprožila pandemija kitajskega koronavirusa.

Nissan namerava v svojem obratu v mestu Opama in proizvodni liniji v Kjušu, na jug države, ukiniti vse nočne izmene med 29. junijem in 31. julijem. Obe tovarni sta sicer običajno ob vikendih zaprti.

Trgi zaradi novih okužb danes v rdečem

Tudi nočne izmene v njihovi drugi montažni tovarni na otoku Kjušu bodo zelo verjetno ukinjene med 20. in 31. julijem, sta sporočila vira in dodala, da bo obrat družbe v prefekturi Točigi prihodnji mesec zaprt za vsaj osem dni.

Tiskovna predstavnica Nissana je glede poročila dejala, da preverja njegovo verodostojnost.

Dokončna odločitev naj bi bila po besedah virov znana kmalu. Najnovejša zmanjšanja proizvodnje prihajajo po tem, ko je Nissan v februarju zmanjšal proizvodnjo doma in v tujini, začenši z Kitajsko.

"Proizvodne negotovosti se bodo verjetno nadaljevale, glede na to , da se bomo morali verjetno soočiti z vprašanji glede nabav, odvisno od dodatnih zaustavitev naših tovarn v tujini," je dejal eden od virov.

Nissan, ki je letos prvič v zadnjih 11 letih ustvaril izgubo, si prizadeva za vrnitev k dobičkonosnosti po izgonu nekdanjega izvršnega direktorja Carlosa Ghosna.

Zadnje zmanjšanje proizvodnje bi bilo še en velik udarec za njihovo tovarno na otoku Kjušu. Velik del proizvodnje tega obrata gre namreč v izvoz.

Tovarna izdeluje SUV crossover model Rogue, ki je eden od prodajnih uspešnic Nissana, katerega prodaja se je upočasnila pred načrti za letošnjo splavitev prenovljene različice.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce