Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Nissan se je odločil za prehod na električna in hibridna vozila

Nissan se je odločil za prehod na električna in hibridna vozila
January 27
07:34 2021

Iz družbe Nissan so v sredo sporočili, da bodo vsi njihovi novi modeli na ključnih trgih do začetka 2030-ih elektrificirani, kar je del prizadevanj japonskega proizvajalca avtomobilov, za doseganje "ogljikove nevtralnosti" do leta 2050.

Podjetje, ki namerava pokrivati avtomobilske trge na Japonskem, Kitajskem, v ZDA in Evropi, je sporočilo, da si bo prizadevalo za razvoj novosti na področju baterij, vključno z polprevodniškimi baterijami, za električna vozila in bo nadaljevalo z razvijanjem svoje hibridne tehnologije e-POWER, da bi doseglo večjo energetsko učinkovitost.

Kitajska ne izpolnjuje zavez iz trgovinskega dogovora z ZDA

"Odločeni smo, da bomo pomagali ustvariti "ogljikovo nevtralno družbo" in pospešili prizadevanja za boj proti "podnebnim spremembam" je dejal izvršni direktor Nissana Makoto Učida.

Nissanovi načrti prihajajo v času ko se svetovni proizvajalci avtomobilov iz dizelskih vozil preusmerjajo v električne in hibridne modele, Japonska pa si želi izničiti prodajo novih vozil na bencinski pogon so sredine 2030-ih in se preusmeriti na električna in hibridna vozila ter vozila na gorivne celice.

Država je tako lani pripravila "strategijo zelene rasti", ki vključuje cilj zamenjave novih vozil na bencinski pogon z električnimi vozili do sredine 2030-ih, s čimer želijo doseči svoj cilj "ogljikove nevtralnosti" do leta 2050.

Japonska, kjer je obseg obnovljive energije v sistemu v lanskem letu dosega 18 odstotkov, je v procesu pregleda trenutne energetske politike.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles