Finančni trgi

Prispevki

NLB prodaja Pivovarno Laško!

NLB prodaja Pivovarno Laško!
September 21
06:39 2011

Kot poročajo Delo in Finance, si v NLB prizadevajo za oblikovanje sporazuma o skupni prodaji Pivovarne Laško.

NLB naj bi se tako rešila nedobičkonosnih naložb, kar priznavajo tudi sami in pravijo, da prodajajo, ker pivovarna ne spada v osnovno dejavnost banke, ki še letos potrebuje 400 milijonov evrov svežega kapitala.

Zdaj tudi uradno: Pivovarna Laško naprodaj

Za nakup naj bi se s svojo negotovinsko ponudbo posegel ljubljanski poslovnež Igor Lah, oddal jo je že avgusta. Na najnovejši razvoj dogodkov so se že odzvali na trgu. Po objavi ponudbe, da si v NLB prizadevajo za prodajni konzorcij za Laško, je delnica poskočila za 13,74 odstotka na 12 evrov, prometa z njo pa je bilo sicer včeraj malo.

Leta 2009, ko so banke zaplenile delnice Pivovarne Laško, se je z njimi trgovalo po okoli 25 evrov.

Bolj kot sama namera, pa mnoge skrbi, kaj bi prodaja pomenila za že začete druge postopke prodaje premoženja Pivovarne, predvsem Mercatorja.

Mnogi se predvsem sprašujejo, zakaj so se bankirji za prodajo Pivovarne Laško odločili prav v času, ko prodajajo tudi Mercator. Pomemben del vrednosti Pivovarne Laško je namreč odvisen prav od vrednosti Mercatorja kot največje naložbe pivovarne.

V drugih bankah, ki so prav tako zaplenile Infondove delnice pivovarne, odločitve NLB o oblikovanju prodajnega konzorcija, ne komentirajo, gre pa za Hypo banko, Gorenjsko banko, Banko Celje, NKBM, Probankp in druge.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce