Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News
  • No posts where found

Nove preiskave pri Audiju in Volkswagnu

Nove preiskave pri Audiju in Volkswagnu
March 16
07:17 2017

Nemški tožilci so vdrli v poslovne prostore Audija in Volkswagna v preiskavi povezani z manipulacijo pri preizkusih emisij izpušnih plinov v ZDA. Policisti so preiskali Audijevo tovarno v mestu Ingolstadt na Bavarskem in osem drugih lokacij, vključno z sedežem matične družbe Volkswagen v Wolfsburgu.

Preiskave so bile po besedah tožilcev izvedene z namenom ugotovitve tistih, ki so sodelovali pri nameščanju naprav za goljufanje ki testih dizelskih motorjev.

Tesla zbira nov kapital

Audijev lastnik Volkswagen se je sicer do sedaj, že dogovoril za plačilo 21 milijard dolarjev odškodnin v ZDA.

Racija na Audijevih lokacijah sovpada z letno novinarsko konferenco podjetja na kateri so sporočili, da so v lanskem letu pred obdavčitvijo dosegli dobiček v višini 3 milijard evrov, kar je 37 odstotkov manj kot v letu 2015. Hkrati so pri družbi napovedali tudi splavitev novega oddelka za izdelavo avtonomnih vozil.

V izjavi so pri družbi dejali, da v polnosti sodelujejo z državnimi organi.

V septembru leta 2015 je Audi priznal, da je v več kot 2 milijona svojih vozil vgradil programsko opremo, ki je omogočala manipuliranje z testi emisij. Tožilci iz treh nemških zveznih držav so dejali, da so bile racije povezane z nekaj več kot 80,000 dizelskimi vozili z 3 litrskimi V6 motorji prodanimi v ZDA med leti 2009 in 2015, katerih kupci niso vedeli za škandal z emisijami.

Dodali so da so bile preiskave izvedene zlasti za "pojasnilo kateri ljudje so bili vpleteni v uporabo goljufive tehnologije in v dajanje lažnih podatkov tretjim osebam".

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce