Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Obeta se velika združitev ameriških upravljavcev igralnic

Obeta se velika združitev ameriških upravljavcev igralnic
June 24
05:53 2019

Ameriški upravljavec igralnic Eldorado Resorts se je strinjal z združitvijo s podjetjem Caesars Entertainment Corp, v poslu, ki bo zajemal denarna sredstva in delnice, ki vrednost družbe, vključno z dolgom ocenjujejo na 18 milijard dolarjev, so v nedeljo sporočili ljudje seznanjeni s tem vprašanjem.

Sporazum prihaja tri mesece zatem, ko so mediji prvič objavili, da je družba Caesars, Eldoradu omogočila dostop do svojih bilančnih knjig, kar so storili pod pritiskom milijarderskega vlagatelja Carla Icahna, ki je v začetku leta prejel sedež na upravnem odboru družbe Caesars Entertainment Corp.

Trgi danes v zelenem, donosi na obveznice krepko navzdol

Dogovor, ki naj bi bil uradno objavljen danes ocenjuje vrednost družbe Caesars Entertainment na skoraj 13 dolarjev na delnico. Skupno lastništvo združene družbe bo tako na grobo po sredini razdeljeno med delničarje Eldorada in Caesars, so dejali viri.

Te novice sicer prihajajo iz zaupnih virov, saj tako predstavnika družbe Eldorado, kot Caesars nista želela komentirati govoric in špekulacij.

Kombinacija obeh podjetij bi ustvarila resnega konkurenta večjim igralcem na področju iger na srečo, kot so Las Vegas Sands Corp, Wynn Resorts Ltd in MGM Resorts International.

Z delnicami družbe Caesars je je v petek trgovalo pri ceni 9,99 dolarja. Družba, ki je leta 2017 izšla iz stečaja, upravlja igralnice blagovnih znamk Harrah’s in Horseshoe. Konec decembra je imela družba v 14 zveznih državah ZDA in 5 državah zunaj ZDA v lasti 53 nepremičnin.

Družba Eldorado ima tržno vrednost 4 milijarde dolarjev. Hkrati je imela družba ob koncu marca dolgoročni dolg v višini 3,1 milijarde dolarjev. V 12 ameriških zveznih državah, pa upravlja z 26 nepremičninami.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce