Finančni trgi

Prispevki

Odgovor na objavo prispevka »Na Slovaškem polovica testiranih izdelkov slabše kakovosti kot v Avstriji«

Odgovor na objavo prispevka »Na Slovaškem polovica testiranih izdelkov slabše kakovosti kot v Avstriji«
March 14
18:29 2017

Objavljamo odgovor na objavo članka o slabši kvaliteti hrane na Slovaškem.

Spoštovani.
V imenu podjetja Josef Manner & Comp. AG vam pošiljam odgovor na prispevek z naslovom »Na Slovaškem polovica testiranih izdelkov slabše kakovosti kot v Avstriji«, ki je bil 09. marca 2017 objavljen na spletni strani www.financnitrgi.com

V prispevku povzemate ugotovitve slovaške uprave za varno hrano, ki naj bi pri primerjalnem testu prišla do zaključkov, da polovica testiranih izdelkov kaže na bistvene razlike v kakovosti. V prispevku, med drugim, pišete: »Med preiskovanimi znamkami so bili najbolj na udaru Coca Cola, Teekanne (čaj Earl Grey), Iglo (ribje palčke), Clever (limonada iz pomaranč, jogurt, mocarela), Manner (napolitanke), Lovilio (mocarela), Milbona (sir), Kotanyi (začimba – cimet)

V imenu podjetja Josef Manner & Comp AG vam pošiljam uradno pojasnilo na te trditve. V podjetju Josef Manner & Comp. AG se s trditvami slovaških inšpektorjev ne strinjajo. Vse originalne napolitanke Manner, tako tiste, ki se prodajajo na avstrijskem trgu kot tudi tiste, ki se prodajajo na drugih trgih, podjetje Josef Manner & Comp. AG proizvaja po enakem receptu. Prav tako ima podjetje za omenjene Napolitanke tudi samo eno produkcijsko linijo, od koder gre distribucija na različne trge.

Tega, kako so potekala testiranja in primerjave izdelkov, ki so jih slovaški inšpektorji analizirali, pri Josef Manner & Comp. AG ne morejo komentirati, saj nimajo informacij o tem, pod kakšnimi pogoji so potekala testiranja in primerjave. Prav tako je pri slabši hrustljavosti napolitank Manner potrebno upoštevati različne dejavnike kot so npr. rok uporabe izdelka ali način skladiščenja izdelka. Če bi bili v podjetju Josef Manner & Comp. AG seznanjeni s podrobnejšimi podatki o testih (postopki testiranj, številka testiranih izdelkov Manner, ugotovitve organoleptičnih testov, metode testiranj), bi lahko tako slovaškim inšpektorjem kot tudi medijem, ki poročajo o tem, lahko posredovali bolj natančen odgovor. Sicer pa so pri Mannerju na slovaško ministrstvo za kmetijstvo že poslali uraden odgovor, ki ga za vašo referenco prilagam temu pismu.

Izjavo, da podjetje Josef Manner & Comp. AG na trge Vzhodne Evrope pošilja izdelke slabše kakovosti, tako v celoti zavračamo. Podjetje Josef Manner & Comp. AG svojim potrošnikom zagotavlja izdelke visoke kakovosti. Ravno zaradi tega, ker sledijo načelom visoke kakovosti, vso čokolado, ki se uporablja pri produkciji izdelkov Manner, v podjetju pripravljajo sami. Prav tako sami pražijo kakavova zrna, vsem izdelkom pa že od leta 2012 dodajajo kakav s certifikatom UTZ.

Originalne napolitanke Manner so že vrsto let najbolje prodajan izdelek te blagovne znamke in so postale simbol dunajske kulture in življenjskega sloga. Omeniti velja tudi to, da se za izdelavo napolitank Manner uporablja visok delež lešnikov (12 %), napolitanke pa ne vsebujejo umetnih barvil in konzervansov, kar je tudi jasno navedeno v garanciji kakovosti podjetja Josef Manner & Comp. AG.

Ker namigovanja na slabšo kakovost izdelkov Manner brez ustreznih utemeljitev posegajo v dobro ime tako blagovne znamke kot podjetja, ki ima že več kot 125-letno tradicijo, vas kot odgovorno urednico skladno s 26. členom zakona o medijih v imenu podjetja Josef Manner & Comp. AG prosim za objavo popravka navedb in trditev iz zgoraj omenjenega prispevka na enakem oziroma enakovrednem mestu kot je bil objavljen prispevek, na katerega se popravek nanaša.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce