Finančni trgi

Prispevki

Odpuščala bo tudi družba Kraft Heinz

Odpuščala bo tudi družba Kraft Heinz
August 14
07:47 2015

Družba Kraft Heinz je napovedala, da bo po nedavni združitvi v ZDA in Kanadi odpustila 2500 presežnih delavcev.

Tiskovni predstavnik družbe je dejal, da bodo odpustili približno 700 delavcev na sedežu družbe Kraft v Illinoisu, o drugih odpuščanjih pa niso želeli dajati bolj natančnih podatkov.

Vodstvo družbe upa, da jim bo tako uspelo v letnih stroških do leta 2017 prihraniti 1,5 milijarde dolarjev.

Warren Buffett z največjim nakupom do sedaj

Kraft Heinz je po združitvi družb Kraft in Heinz v začetku letošnjega leta, tretje največje prehrambeno podjetje v Severni Ameriki. Posel sta sklenila lastnika Heinza, brazilsko investicijsko podjetje 3G Capital in družba Berkshire Hathaway legendarnega investitorja Warrena Buffetta.

Večina izgube delovnih mest naj bi po podatkih strokovnajkov prišlo iz strani Krafta, saj je izvršni direktor družbe Bernardo Hees že nadzoroval odpuščanja pri družbi Heinz.

Prehrambeni velikan ima v svoji lastih blagovne znamke kot so Jell-O, Heinz baked beans in Velveeta.  Združitev podjetij se je lastnikom zdela privlačna predvsem zaradi skupne proizvodnje in distribucije, s katerima bi lahko letno prihranili na milijone dolarjev.

V izjavi je tiskovni predstavnik podjetja dejal: "Nova struktura odpravlja podvajanje, s čimer želimo spodbuditi hitrejše sprejemanje odločitev, večjo odgovornost in pospešeno rast."

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles