Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Odpuščanja tudi pri Microsoftu

Odpuščanja tudi pri Microsoftu
July 17
05:11 2020

Iz Microsofta so v četrtek sporočili, da so začenši z novim fiskalnim letom od 1.julija dalje zmanjšali obseg delovne sile po svetu. Programski velikan s sedežem v Washingtonu ni želel natančneje opisati delovnih mest, ki so bila ukinjena, njihovega števila in lokacij.

Kljub temu je časopis Business Insider že pred časom poročal, da je v tem tednu število zaposlenih zmanjšalo za manj kot 1000.

Družba naj bi odpuščala na spletnem portalu za novice MSN.com, saj so prešli na algoritemski vir novic, ki ga poganja umetna inteligenca, poleg tega pa naj bi odpuščali tudi v oddelku za računalništvo v oblaku Azure.

Singapur je drugem četrtletju zapadel v globoko recesijo

Konec prejšnjega meseca je Microsoft dejal, da bo zaprl svoje maloprodajne trgovine in prevzel znesek stroškov oslabitve premoženja pred obdavčitvijo v višini 450 milijonov dolarjev, ob nadaljevanju izbruha kitajskega koronavirusa.

Tiskovni predstavnik družbe je dejal, da je za družbe običajno, da pred vstopom v novo proračunsko leto ocenijo svoje poslovanje.

V letu 2017 je tako Microsoft ob istem času odpustil 1000 delavcev, saj so šli skozi reorganizacijo, ki je vplivala na njihove prodajne in marketinške ekipe.

Konec aprila so Microsoftovi poslovni rezultati presegli pričakovanja analitikov na Wall Streetu, glede višini prihodkov in dobička, kar je bilo posledica velikega povpraševanja po aplikaciji za klepet in spletna srečanja Teams ter igralnih storitvah Xbox, ko se je svet zardi pandemije preusmeril na delo od doma.

Prihodki podjetja v prvem četrtletju so se povečali za 15 odstotkov na 35,02 milijarde dolarjev, čisti dobiček pa je dosegal 10,75 milijarde dolarjev, oziroma 1,4 dolarja na delnico.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce