Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Odstopil je izvršni direktor banke Wells Fargo

Odstopil je izvršni direktor banke Wells Fargo
October 13
06:33 2016

Izvršni direktor banke Wells Fargo, John Stumpf se je v luči škandala povezanega z prodajnimi praksami v družbi, odločil za takojšen odstop.

Banka je trenutno sredi preiskave, kako je bilo pri njih 2 milijona računov, odprtih brez dovoljenja strank. Prejšnji mesec so pri banki sporočili, da Stumpf, ki je na leto prejemal 17,5 milijona evrov plače, v obdobju preiskave ne bo prejemal plače. Stumpfa bo nasledil sedanji predsednik in glavni poslovodja, Timothy Sloan. Mesto predsednika nadzornega odbora banke bo prevzel dosedanji neodvisni predsednik Stephen Sanger.

Banka Wells Fargo bo morala zaradi nezakonitega odpiranja računov globoko seči v žep

Prejšnji mesec je bila banka Wells Fargo kaznovana z 185 milijonov dolarjev težko globo, hkrati pa so jo ameriški regulatorji obtožili "razširjenega nezakonitega ravnanja". Globa, ki jo je banki naložila ameriški urad za finančno varstvo potrošnikov je bila za ta urad najvišja v njegovi zgodovini.

"Čeprav sem bil ves ta čas zelo predan in osredotočen na upravljanje družbe, sem se odločil, da bo zanjo najbolje če odstopim," je v odstopni izjavi zapisal Stumpf.

Pri banki so se v odzivu na škandal odločili za odpustitev več kot 5000 zaposlenih. Pri banki so hkrati dejali, da bodo stopili v stik z strankami z hranilnimi vlogami po vsej državi in pregledali ali so bili njihovi računi izdani z ustreznimi dovoljenji.

Prav tako bodo stopili v kontakt, z na sto tisoče kupcev z veljavnimi kreditnimi karticami in jih vprašali ali hočejo in potrebujejo te kartice. V prihodnje bodo strankam v eni uri po odprtju novega depozitnega računa pošiljali potrditveno e-pošto. Nekdanja vodja poslovanja z strankami pri banki, Carrie Tolstedt je bila že pred tem prisiljena oditi iz družbe, brez 17 milijonov evrov zasluženega bonusa in odpravnine.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce