Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Pepsi bo dobil novega izvršnega direktorja

Pepsi bo dobil novega izvršnega direktorja
August 07
07:20 2018

Izvršna direktorica družbe Pepsi Indra Nooyi bo po 12 letih na čelu družbe odstopila. Gre za eno od najpomembnejših žensk na vodilnih položajih, ki se redno pojavlja na Forbsovem seznamu najmočnejših 100 žensk na svetu. Delnice Pepsija so od leta 2006, ko je prevzela vodenje družbe v letu 2006 zrasle za 78 odstotkov.

62-letna Nooyijeva, je sicer v družbi zaposlena že 24 let. Njen naslednik pa bo trenutni predsednik družbe Ramon Laguarta.

Apple prva družba v zgodovini ki je presegla bilijon dolarjev tržne kapitalizacije

V seriji objav na Twitterju, je dejala, da si med svojim odraščanjem v Indiji ni nikoli predstavljala, da bo dobila priložnost za vodenje podjetja kot je Pepsi. Hkrati je opisala svoja "mešana čustva", glede odhoda iz tega položaja.

Obdobje vodenja

Nooyiva je bila predenj je oktobra leta 2006, postala izvršna direktorica družbe, glavna finančna uradnica in je nadzorovala znatno rast prihodkov za družbo.

"Uspelo ji je prinesti močne in stalne finančne rezultate , pri čemer se je osredotočila ne le na kratkoročni uspeh, temveč tudi na dolgoročno obdobje. V obdobju njenega vodenja so se prihodki družbe povečali za več kot 80 odstotkov, kar je bilo bolje od tekmecev, vse to pa je znamki vsako drugo leto prineslo dodatno milijardo dolarjev vrednosti," so v izjavi zapisali pri Pepsiju.

Upravni odbor družbe Pepsi je soglasno glasoval za namestitev 54 letnega Ramona Laguarta, ki bo vlogo vodje družbe prevzel 3. oktobra, hkrati pa se bo pridružil tudi upravnemu odboru.

Z 22 letnim delovanjem pri družbi je Laguarta veteran, ki je nadzoroval njihovo globalno poslovanje, korporativno strategijo, javno politiko in odnosne z vladnimi organi, pri svoji vlogi predsednika družbe.

Nooyijeva bo sicer upravnemu odboru družbe predsedovala še vse do začetka leta 2019.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce