Finančni trgi

Prispevki

Po novem prek spleta do podatkov o nakazanih pokojninah

Po novem prek spleta do podatkov o nakazanih pokojninah
August 01
06:29 2012

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje je z današnjim dnem vzpostavil elektronsko storitev Nakazila. Storitev prejemnikom nakazil iz zavoda omogoča dostop do podatkov o nakazanih zneskih pokojnin in drugih dajatev prek spleta ter integriranega telefonskega odzivnika, so sporočili iz zavoda.

Prek integriranega telefonskega odzivnika zavoda je storitev dostopna na telefonski številki 01 4745 692. Po vzpostavitvi klica odzivnik usmerja uporabnika z zvočnimi sporočili. Uporabnik za storitev izbere številko štiri ter vnese identifikacijsko številko in varnostno kodo PIN.

Storitev omogoča dostop do informacije o zadnjem in predzadnjem nakazilu. Upokojenci v teh dneh že prejemajo obvestila z identifikacijsko številko in varnostno kodo PIN za uporabo storitve.

Upokojenci največ do 368 evrov letnega dodatka

Storitev Nakazila je dostopna tudi prek spleta, saj je vključena v sistem elektronskih storitev eZPIZ, ki jih zavod svojim uporabnikom ponuja prek spletnega portala www.zpiz.si. Za uporabo storitev eZPIZ uporabniki zaradi varnosti potrebujejo kvalificirano digitalno potrdilo.

Postopek registracije in uporabe storitve je opisan na portalu zavoda na strani Moj eZPIZ. Prek spletnega portala storitev omogoča pregledovanje nakazil za pretekla obdobja, so navedli na zavodu.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles