Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Po objavi konca pogovorov o prodaji so delnice družbe Abercrombie strmoglavile

Po objavi konca pogovorov o prodaji so delnice družbe Abercrombie strmoglavile
July 11
05:44 2017

Vlagatelji so včeraj razprodajali delnice družbe Abercrombie & Fitch, potem ko je trgovec na drobno z oblačili iz ZDA, sporočil da so prekinili pogovore s potencialnimi kupci.

Družba, ki je nekoč pritegnila mlade kupce z oglasi v katerih so se pojavili pomanjkljivo oblečeni modeli, se v zadnjem času srečuje s padajočo prodajo. Vseeno so delnice družbe, ki ima v lasti tudi znamko Hollister, v maju pridobivale na vrednosti saj so takrat sporočili, da razmišljajo o lastni prodaji.

Microsoft načrtuje odpustitev več tisoč delavcev po sem svetu

Vrednost delnic družbe je nato po objavi včerajšnje prekinitve pogovorov, upadla za kar 21 odstotkov.

Direktor družbe Arthur Martinez je dejal, da je poslovni načrt podjetja za delničarje ponujal boljšo stavo od prodaje.

"Agresivni ukrepi"

"Verjamemo v obete za naše poslovanje in priložnosti za naše blagovne znamke," je dejal v izjavi. "Zavezani smo k sprejetju pametnih, agresivnih ukrepov, s katerimi bomo zagotovili našo izboljšano dolgoročno učinkovitost in vrednost za delničarje."

Abercrombie je v maju poročal o četrtletni izgubi, pri čemer se je prodaja znižala za 4 odstotke. Družba je ena od mnogih ameriških trgovcev, ki v letošnjem letu doživljajo negotovo rast.

Vseeno je Martinez dejal, da je družba sredi "trdnega" prodajnega zagona v svojih Hollister trgovinah, zato pričakuje v drugi polovici leta izboljšave. Abercrombie ima po svetu odprtih približno 900 svojih trgovin. Med potencialnimi kupci družbe naj bi sicer bila podjetja American Eagle in Cerberus Capital Management, družba zasebnega kapitala.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce