Finančni trgi

Prispevki

Pokojnina po starih pogojih tudi pozneje

Pokojnina po starih pogojih tudi pozneje
September 10
07:17 2010

Pomisleki ob upokojevanju po novem zakonu.

Vlada bo obravnavala predlog pokojninske reforme. Delodajalci jo podpirajo, sindikati pa ji nasprotujejo. Sedanji pogoji za upokojitev bodo za zavarovance, ki letos izpolnjujejo te pogoje, veljali v vseh postavkah, tudi za bonuse za presežno starost in pokojninsko dobo, izjema so le valorizacijski količniki.

Zavarovanci, ki bodo letos po veljavnem zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju izpolnili pogoje za upokojitev, se zaradi pokojninske reforme, ki je pred vrati, srečujejo s številnimi vprašanji, na katera na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz) ne dobijo zadovoljivih odgovorov. V največji zagati so tisti, ki letos po veljavnem zakonu izpolnjujejo oba pogoja za upokojitev (starost in pokojninska doba) in se morajo zaradi odpovednega roka treh mesecev do konca septembra odločiti, ali se bodo upokojili ali bodo nadaljevali delo.

Več si preberite na delo.si

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce